19:00
Speltips
Elitserien 06 maj 2019

Speltips: Viking vs Vålerenga 6/5 Norge Elitserien

Speltips:

När Tommy Skjerven blåser igång matchen på SR- Bank Arena ikväll gör han det i ett uppehållsväder och 8 plus grader vilket förvånar mig när det kommer till Stavanger. Normalt sett så regnar det fler gånger på ett år än 365 kalender dagar. Hur jag kan konstatera detta är för att jag själv har bott där. Jag pallade ett år innan jag stod på Sola flygplats och flög söderut. Har inte återvänt sen dess. 

Det ända folk i den staden pratar om är Stavanger Oilers, Norges bästa hockeylag i 10 års tid. Ingen pratar om Viking på samma sätt då det inte finns något större meriterande om klubben att prata om. Men tiderna förändras. Kanske spelar man sin livs fotboll efter sin Comeback från OBOS ligan när lag som Rosenborg ligger på nerflyttnings plats efter 6 omgångar, eller också så har man vädrets gudar med sig dom 2 matcherna man har spelat hemma. Båda har slutat med segrar och 4-1 i målskillnad.

Varför dessa 2 matcher är av vikt ikväll och grunden till mitt spelförslag är att båda dessa segrar har kommit mot Kristiansand (2-0) och Brann (2-1). 5:a respektive 8:a i tabellen. Skiljer dock bara 2 poäng mellan lagen. 

2 lag som Vålerenga redan har mött på bortaplan.  Förlust mot Kristiansand med 2-0 och oavgjort 1-1 mot Brann. En match där Brann dessutom fullständigt dominerade och hade 10/1 i avslut på mål och borde ha avgjort med en seger. Med det resultatet, och förlust mot Molde så är man fortfarande utan en seger på bortplan. Den raden skrivs till 1 oavgjord, 2 förluster och målskillnad 2/7.

Jag vill inte hylla Viking stavanger för mycket i den här matchen, mer än att dom är nykomlingar och har gjort det bra hittills. Vålerenga är det bättre laget och har kommit hit och vunnit dom 4 senaste möterna med klara siffror. Men kanske har vindarna tillfälligt vänt för Viking då historia och statistik inte alltid går hand i hand. 

Asian 0 på Viking till 1.93 gånger pengarna med en garanti att få pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort blir mitt spel för idag. Lycka till!

Viking vs Vålerenga:

Form och tabell för respektive lag. Vålerenga ligger på en fjärdeplats i ligan med 10 poäng. Viking ligger på en sjätteplats. Det skiljer 1 poäng mellan lagen.  Tabellen under är enkel att läsa av. Totalt har Viking tagit 3 segrar, lika många som Vålerenga har tagit. Men 2 av dessa segrar har kommit på hemmaplan, en 67 procentlig utdelning medans Vålerenga samtliga 3 vister har kommit på hemmaplan. Med det är man obesegrade hemma precis som Viking är. 

Vikings målskillnad:8/7. 6 av dessa 7 baklängesmål har kommit på bortaplan.

Vålerengas målskillnad: 9/8. 7 av dessa 8 baklängesmål har kommit på bortaplan. 7 av målen framåt har kommit på hemmaplan.

Kupong/ Units:

Jag kör 2 Units på ett Asian 0 på Viking och garderar mig med att få pengarna tillbaka vid ett eventuellt kryss. 

 

Tipsa om Speltips: Viking vs Vålerenga 6/5 Norge Elitserien till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

Fördelar/Nackdelar
REKOMMENDERAT SPEL

Spelbolag Odds Spel Insats Spelstopp
1.93 Viking Asian 0 2 units N/A Spela nu

100% upp till 2000kr

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

SPELET

06 maj 2019

MATCHTID: 19:00

Spel: Viking Asian 0
Insats: 2 units

ODDS: 1.93

SPELA NU

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades