Tampa

Speltips: Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes (USA, NHL, 11/1)

Barys Astana var inte med igår från start och släppte in två mål i boxplay i första perioden och lyckades inte vända på steken. Inte alls min tanke om hur matchbilden skulle se ut! Nog om det. Förlorar gör vi alla men jag hatar att förlora mer än vad jag älskar att vinna. Ja, jag är en riktigt dålig förlorare! Nu hoppas vi över till NHL och jag riktar in mig Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes där bägge lag har två dagars vila.

Matchen

Det slår blixtar om Tampa som endast har 4 förluster i hemmaborgen tar emot gästande Canes. Canes går inte lika bra som Tampa men hungriga vargar jagar bäst så att säga. Ikväll tror jag vi får se en bra match med hög fart, en del powerplay där Tampa är överlägsna. En stor del till att jag tror så mycket på Tampa inatt är deras tunga hemmaspel över lag och deras powerplay kommer sätta spiken i kistan när viktiga Jordan Staal är på skadelistan för Canes räkning.

Tampa Bay lightning

Tampa rullar på som jag har förväntat mig än så länge den här säsongen. Man kan i princip säga att Tampa är ett komplett All-Star Team. Nikita Kucherov har ensam 21+50, 71 poäng och har nu gjort 5 säsonger med 20+ mål, i rad. Sjukt! Med totalt 68 poäng är Tampa är överlägsen ligaetta i Eastern Conference med 12 poäng ner till tabelltvåan Toronto. Tampa har mäktiga raden 25 W, 8 OTW, 2 OTL och 8 L samt 180:124 +56 i målskillnad. På hemmaplan har man raden 16 W, 2 OTW, 0 OTL och 4 L med 98:58, +30 i målskillnad. Förstamålvakten heter Andrei Vasilevski och har 92,35 i räddningsprocent med ett snitt på 2,55 insläppta puckar per match. Med ett ruggigt hett powerplay på 29,9%, man gör alltså mål i nästan var tredje powerplay och man toppar PP-tabellen med 0,5% före Winnipeg. 82,6% i boxplay är inga direkt imponerande siffror. Det är just nu den pusselbiten man jobbar med när de andra är på plats!

Tampas 20 senaste hemmamatcher:

Tampa

Carolina Hurricanes

Canes har ett vinnarsnitt på ca 53,6% och man blandar och ger sett till säsongen hittills. Man vinner och förlorar varannan match i snitt. Dock så har Canes vunnit de 5 senaste, enligt statistik är det dags för en förlust och jag tror även det kommer här. Tampa ärr några siffror för stora. På en rätt stabil tiondeplats i Eastern Conference med 17 W, 3 OTW, 5 OTL och 17 L med 112:121, – 9 i målskillnad. På bortaplan ser det snarlikt ut och man har 8 W, 1 OTW, 1 OTL och 10 L med 49:61, -11 i målskillnad. Man har 3 målvakter och det är med likt ett lotteri om vem som får vakta kassen. På förhand kan jag gissa att det är Curtis McElhinney som har bäst siffror efter 16 matcher, 92,21 i räddningsprocent och snittar 2,25 mål bakåt/match. Annars har vi Petr Mrazek att välja på, efter 18 matcher har han skrapat ihop 90,02 i räddningsprocent och snittar 2,69 mål bakåt/match. Canes har endast 16,9% i powerplay och hamnar därmed på 23:e plats i PP-tabellen. I boxplay har man fått ihop 80,8% och man ligger på tolfteplatsen där.

Canes 20 senaste bortamatcher:

Canes

20 senaste inbördes möten:

Tampa - Canes

✅ Tampa har endast 4 förluster på hemmaplan
✅ Tampa har ligans bästa powerplay
✅ Canes har haft det jobbigt på bortaplan under hela säsongen
⚠️ Inbördesmötena är inte jätteövertygande och som jag nämnde tidigare jagar hungriga vargar bäst.

Land & liga: USA, NHL
Spelstopp: 01:30
Spelbolag: Nordicbet
Speltips: Tampa Bay Lightning, rak 1:a
Units: 6/10
Odds: 1,74

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.