Speltips: Stoke – Wigan Championship 22/8

Onsdagens speltips hämtar från engelska Championship och det är i mötet mellan PL bekanta lagen Stoke och Wigan Atletic. Två lag som enligt “experterna” bör ligga på varsin sida av tabellen när säsongen är slut. Men jag tror detta kommer bli en öppen match med många målchanser och går in på målmarknaden istället där jag hittat ett odds till över x2 degen !

Speltips: 

Detta är omgång 4 av Championship och här tror jag det kommer slå gnistor och matchen. Detta är Stoke som är favoriter att gå upp till Premier League igen som tar emot nykomlingen Wigan. 
På pappret och till lagens truppen borde detta va en bekväm hemmaseger man jag tror inte det blir så lätt idag. 
Stoke har inte alls imponerat försvarsmässigt och samtidigt har Wigan visat upp en helt galen kaxig offensiv inledningsvis. 
Här tror jag målchanserna kommer dugga tätt åt båda hållen och med Will Griggs och Nick Powell längst fram så kan man aldrig räkna ut Wigan.
Här synas jag “Över 2.5 mål” till fina 2.02 hos LeoVegas och tror detta odds kommer sänkas ner till 1.85-1.90 när matchen börjar onsdag kväll 21.00.

Stoke: 

Stoke har nu formraden 0-2-1 och 4-6 i målskillnad efter sina 3 matcher. 
Laget ser väldigt intressant ut på pappret och får bära favoritskapet att ta sig upp till Premier League igen. Man har tappat Xherdan Shaqiri och Ramadan Sobhi, annars behållt laget som förra säsongen spelade i Premier League. Man har i transferfönstret tagit in flera intressanta spelare som Benik Afobe, James McClean, Ashley Williams och Tom Ince. Kanske inga storstjärnor men i Championsshipmått så är detta riktigt bra spelare som kommit in och kommer självklart förstärka Stoke under säsongen. 
Inledningsvis har det inte sett så ljust ut. 3-1 förlust mot Leeds, 1-1 hemma mot Brentford och senaste 2-2 borta mot Preston. Okej det är tre lag som kommer ligga på övre halvan man det är absolut inte denna start Stoke hade hoppats på. 2 poäng på 3 matcher duger inte men nu har de chansen att studsa tillbaka mot nykomlingen Wigan.

Wigan:

Wigan kommer med formraden 1-1-1 och målskillnaden 7-7 efter sina 3 matcher.
Nykomling i ligan och de flesta har placerat Wigan väldigt långt ner i förhandstipsen i sluttabellen. Jag tror de kommer streta emot riktigt bra även mot de förväntade topplagen och det ska bli kul att följa detta offensiva lag. Laget har varken värvat några värstingar eller tappat någon tongivande spelare. Helt lagbygget är intakt och tränaren Paul Cook känner sig optimistisk inför denna första säsong. 
Inledningsvis har det varit rena rama Wilda Western på planen och matcherna har spårat ut målmässigt varje gång. 
3-2 seger mot Sheffield W, 3-2 förlust borta mot Aston Villa och sist 2-2 mot storsatsande Nottingham.  Det är inga skitlag de mött men ändå har offensiven levererat 7 mål på 3 matcher.
Därimellan spelade Wigan i CarlingCup mot bottenlagen Rotherdam. Man vilade flera spelare och framför allt de offensiva fick sitta på bänken och vila sig. Wigan svajiga försvar fortsatte och Rottherdam plockade hem segern med 3-1 på hemmaplan. 
Bästa elvan kan åter igen starta och räkna inte med en lätt seger för Stoke !

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Stoke har på pappret ligans bästa trupp och en riktigt bra offensiv uppställning. 

✅ Wigan spelar en kaxig offensiv fotboll vilket deras målfester inledningsvis vittnar om.

✅ Lagen har tillsammans spelat 6 matcher och 5 av dom har passerat 3.5 måls linan t.o.m !

✅ Gammal historik men 3/4 senaste inbördes har slutat 2-2 och 5/8 senaste har slutat 2-2 så det ofta målrikt mellan lagen. 

⚠️ Båda lagen har släppts in massor av mål. Absolut finns en risk att tränarna kommer med en mer defensiv inställning i första halvlek innan matchen öppnar upp sig. 

Lycka till om ni ryggar detta speltips !
Utgångstipset skrivs till 2-1. 

 

 

Tipsa om Speltips: Stoke – Wigan Championship 22/8 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades