Speltips: Stark favorit från Hockeyallsvenskan 22/10

Måndagens speltips hittas i Hockeyallsvenskan och det är hemmastarka AIK som tar emot borta svaga Tingsryd. De ligger på varsin sida av tabellen och jag kommer ta rygg på laget som gjort mera än dubbelt så många mål som det andra !

Speltips: 

Denna kväll är det tabell 2an AIK som tar emot jumbon Tingsryd. Det är en liten haltande tabell efter 10-12 matcher men redan nu hittar man de flesta tänkta topplagen på rätt platser. 
AIK har verkligen en trupp för att slåss om slutspelsplatserna som kan leda till SHL. Problemet hittills har väl varit försvaret som släppt till för mkt mål men offensiven funkar bra. 
Tingsryd ligger sist med endast 6p efter 10 matcher och står på bara 1 seger ! Man har dessutom gjort överlägset minst mål i ligan och trots att försvaret har varit bra så får man knappt några poäng pga det dåliga målskyttet. Jag tror AIK kommer bli för tunga att stå emot för Tingsryd och ser en bekväm hemmaseger komma. Jag spelar därför AIK -1.5 mål till 1.81 på Nordicbet !

AIK: 

Laget har startat årets säsong på ett mycket bra sätt och hittas alltså på en 2a plats just nu. 
Man står på raden 6-2-3-1 och har målskillnaden 36-28 totalt, en enda förlust inom full tid. 
På hemmaplan är man ligans bästa lag på 4-1-1-0 och målskillnad 21-12. Man har snittat 3.5 mål framåt och släppt in 2 mål bakåt. 
Trots en fin offensiv så är det kollektivet som lyft laget och det märks då AIKs bästa poänggörare “bara” ligger 10a i poängligan på 2+9. 
Samtliga kedjor levererar framåt och det är endast defensiven som behöver få spelet att funka bättre. Nu när man möter ligans målsnålaste lag så finns såklart bra förutsättningar att vinna matcher med ett par puckor då jag förväntar mig en dominans från Stockholmarna. 

Tingsryd: 

Laget har spelat 10 matcher och står på bedrövliga raden 1-0-3-6 och målskillnad 16-25. De ligger toksist och har gjort överlägset minst mål i hela ligan och enda vinsten kom hemma mot Vita Hästen som ligger 10a. 
På bortaplan har man spelat 4 matcher med raden  0-0-1-3 och målskillnad 6-10. 
Offensiven är riktigt kass men försvaret är helt okej hittills. De förlorar målsnåla matcher och sällan med 2 mål. 
Ett klart tecken på den svaga offensiven är att man har endast EN spelare bland dom 50 bästa poänggörarna i ligan. Det är Daniel Ohrn på 2+6 och hittas på plats 32. 
Tingsryd kommer till start med 3 raka förlust och förlorat 4/5 senaste inom full tid.
Jag har väldigt svårt att se en vändning komma denna måndag kväll mot ett heltaggat AIK som jagar serieledningen. 

Tabellen: 

Inbördes möten på Hovet: 

AIKs matcher på hemmaplan i år: 

Tingsryds matcher på bortaplan i år: 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ AIK är ligans bästa hemmalag hittills. 

✅ AIK har snittat 3.5 mål framåt på hemmaplan.

✅ Tingsryd är ligans sämsta bortalag hittills (med en match mindre spelad) 

✅ Tingsryd har bara snittat 1.5 mål på bortaplan. 

✅ Tingsryd har bara gjort 1 mål framåt i 3/4 bortamatcher. 

✅ Tingsryd trivs inte på Hovet och har 4 raka förluster här. 

✅ AIK har vunnit 7 raka matcher mot Tingsryd, 5/7 är med minst 2 måls marginal. 

⚠️ Tingsryd släpper inte in så mycket mål som andra bottenlag gör. Om AIK underskattar dom som Modo gjorde (4-3) så kan det bli tufft att vinna med 2 mål. 

Utgångstips 3-1 !

Lycka till om ni ryggar detta speltips. 

 

 

 

Tipsa om Speltips: Stark favorit från Hockeyallsvenskan 22/10 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Spelpaus och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades