Speltips: Skrällchans i HockeyAllsvenskan ? 12/11

Måndagens speltips kommer från HockeyAllsvenskan och här tror jag skrällen kan vänta runt hörnet till 1.95 gånger pengarna. 
AIK tar emot Västervik och alla tror på en enkel hemmaseger, jag är däremot inte lika övertygad och tycker mig finna högt värde på målmarknaden. 

Speltips: 

Tabell 2an AIK hemma mot Västervik som ligger på plats 12. Det låter väl som en glasklar etta med en snabb blick och ja, lagens trupper pekar även dom på att AIK är det starkare laget. 
Men så enkel är inte sport alla gånger och i denna match tycker jag värdet finns på bortalaget som lyft sig offensivt sista omgångarna. 
AIKs offensiv levererar i varje match men deras försvar har en del att jobba med. Västerviks offensiv har börjat hitta rätt efter en katastrofal inledning och ska inte underskattas nu när de har fått luft under vingarna. 
Försvaret läcker och det blir en hel del målrika matcher i båda lagens senaste omgångar. Här hoppar jag över den raka 1an som står i pinsamt låga 1.62 och spelar istället “Båda lagen gör minst 2 mål var” till oddset 1.95 på Bethard ! 

AIK:

I hemmaspelet ligger AIK 2a med raden 5-1-2-0 och målskillnaden 28-18. Man har alltså ett målsnitt på 3.5 mål framåt och 2.25 mål bakåt. 
Säsongens präglas av ganska svängiga resultat och inga längre sviter består. Förlust, sen 2 segrar, förlust, sen 2 segrar. Ungefär så ser det ut trots att offensiven alltid levererar framåt. 
AIK brist sista omgångarna har varit försvaret. Tittar man på de 5 senaste matcherna har man släppt in hela 16 mål och segrarna har kommit mot jumbon Tingsryd och senast mot ett skadedrabbat Modo. 

Men faktum kvarstår, de levererar framåt men släpper in mål bakåt. Detta spel “båda gör minst 2 mål” har suttit i 5 raka AIK matcher och i 8/10 senaste.
Visst nu tar man emot ett Västervik som ligger i botten och krigar, men tabellen säger inte allt och sist Västervik besökte AIK vann man med hela 7-4 i denna hall och 6 av målen var i 5 mot 5 spel. 
Ja jag håller AIK som favoriter pga grundklass, men oddset på 1an är larvigt lågt och få nästan x2 på detta spel känns väldigt högt med tanke på båda lagens form. 

Västervik:

Laget ligger på 12e plats i tabellen men har sin styrka på bortaplan denna säsong.
Där ligger man 6a i tabellen (med fler matcher spelade) och har raden 1-4-0-5 och målskillnad 23-31. Man har snittar 2.3 mål framåt och 3.1 mål bakåt efter sina 10 matcher. 
Som tabellraden säger så vinner man varannan match ungefär och de flesta är efter förlängning/straffar. 
Men målskyttet har kommit igång och man har gjort minst 2 mål i 4 raka bortamatcher och i 7/10 matcher totalt. 

Nu kommer man från en tuff bortamatch mot serieledande Oskarshamn som slutade med en 4-2 förlust. 
Men Västervik stretade emot väldigt bra och siffrorna kunde varit lite mer rättvisa sett till spelet. 27-35 i skott till Västervik borta mot serieledarna är inte illa, om AIK kommer ut med attityden att de ska krossa Västervik får de nog se upp. 
Formen är annars på väg uppåt med 3 segrar på dom 5 senaste matcherna, och då är alla 3 segrar på bortaplan mot Björklöven, Pantern och sist Karlskrona. 
AIK bör vara favoriter, men med den slarviga defensiv de visat upp på slutet så tycker jag värdet finns på 2st mål av Västervik. 

Lagens form sista 10 omgångarna: 


Som ni ser har detta speltips suttit i 8/10 senaste för AIK och i 7/10 senaste för Västervik. 
Oddset 1.95 indikerar att det sker varannan match men i själva verket sker det betydligt oftare och speciellt på slutet. 
5/5 senaste för AIK och 4/5 senaste för Västervik. 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ AIK snittar 3,5 – 2.2 mål på hemmaplan.

✅ Västervik snittar 2.3 – 3.1 mål på bortaplan. 

✅ Sist de möttes här vann Västervik med 7-4. 

✅ AIKs försvar har svajat senaste omgångarna och släppt in massor av mål.

✅ Detta spel har suttit 5/5 senaste för AIK och 4/5 för Västervik så lagen har bra offensiv form och dålig defensiv form. 

⚠️ AIK är ju i grunden ett mycket bättre lag. Hade de inte spelat så slarvigt på slutet hade jag nog satt utgångstipset till 3-1, 4-1 men nu tror jag mer på 3-2, 3-3. 

 

Lycka till om du ryggar !

 

 

Tipsa om Speltips: Skrällchans i HockeyAllsvenskan ? 12/11 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades