Speltips: SHL Lördag Växjö – Örebro 29/9

Lördagens speltips kommer från min kära SHL och här tycker jag oddssätterna har varit lite väl generösa när Växjö och Örebro möts i Visa Arena. trots knackligt målskytte inledningsvis på säsongen så är det stor skillnad på lagens trupper och jag tvekar inte en sekund när jag får 1.69 på ena laget som vinnare !

Speltips: 

Här möts Växjö som förra året vann ligan och Örebro hamnade på en 12e plats och hamnade i ingenmanslandet mellan slutspel och kval för att åka ut. 
Visst har Växjö tappar några spelare men bra värvningar har fyllt på. Örebro ser ut att ha en bra offensiv men defensiven är av den svagare modellen. 
Lagens grundkapacitet skiljer en hel del och när jag får 1.69 på att Växjö ska vinna på hemmaplan är det bara att slå till. I Vida Arena var de urstarka förra säsongen och här tror jag det fortsätter mot ett av de “lättare” motstånden.

Växjö:  

Ligavinnaren förra året har inlett väldigt målsnålt och bra plockat 1 seger på 3 matcher. (De har en släpande mot de andra lagen)
Trots att de floppade resultatmässigt mot Timrå och Linköping så studsade dom tillbaka sist och vann med 4-1 borta mot Brynäs och 3 kedjor fick dela på målskörden. 
2-1 förlust i Premiären mot Timrå med Växjö vann skotten med 43-18. 0-0 mot Linköping men de vann skotten med 33-21. Så förlusterna beror inte på dåligt spel utan dåligt målskytte framför kassen. Otroligt viktigt med en stark bortaseger i fredags och att flera kedjor fick göra mål. Det kan bli den psykologiska vändningen och jag tror segermaskinen Växjö kommer växla upp nu. 
En helt fantastisk defensiv med bara 3 insläppta mål på 3 matcher + en offensiv som tillhör toppen av ligan. 
Nä Örebro kommer få jobba hårt om de ska ta poäng här !

Örebro:

Örebro, Örebro, Örebro. Detta svåranalyserade lag som har en av de klenare trupperna men ändå får det att funka hittills. De har varvat med några bra inledande segrar mot Luleå och sist Linköping för att i omgången innan blivit totalt förnedrade med 2-8 på hemmaplan. 
De spelar en offensiv ishockey och har bjudit på svängiga matcher och starka upphämtningar. 
I premiären vann de borta mot Mora med 2-4 efter mål i tom kasse. Sedan vann de i sudden borta mot Luleå efter att ha legat under 2 ggr i matchen. Därefter kom genomklappningen mot Djurgården med 2-8 på hemmaplan.
Och i fredags låg de under hemma mot Linköping med 0-2 och bara 90 sekunder kvar på klockan. Trots det lyckas de vända och vinna i sudden med 3-2. 
Absolut är det en styrka att vända underlägen, men i grunden så finns det en anledning till att de ofta hamnar i dom underlägena. Försvaret imponerar inte på mig och ska de ta poäng i Vida Arena så måste försvaret lyfta sig avsevärt !

Inbördes möten: 


Här ser ni lagens 5 senaste möten i Vida Arena. Örebro har inte lyckats speciellt bra i bortamatcherna och Växjö har faktiskt vunnit 8 raka hemmamatcher mot Örebro. (2 st i sd)

Förra säsongen: 

Växjö blev ligans bästa hemmalag med 17-4-1-4 och målskillnad 88-47.
Örebro blev 12a i bortatabellen med 6-1-3-16 och målskillnad 57-82. 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Växjö är Sveriges bästa hemmalag och regerande mästare. 

✅ Örebro har inte alls samma stabila försvar som Växjö.

✅ Växjö fick äntligen utdelning på alla sina skott och lägen i 4-1 segern mot Brynäs. 

✅ Örebro trivs inte i Vida Arena och har 8 raka förluster där. 

⚠️ Örebro har höga toppar och djupa dalar men haft problem med de bättre lagen. 

Utgångstips 3-1, 3-2 !

Lycka till om ni ryggar detta speltips !

 

 

 

Tipsa om Speltips: SHL Lördag Växjö – Örebro 29/9 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades