Speltips: SHL Djurgården – Mora 27/9

Torsdagens speltips kommer från SHL och det är i mötet mellan Djurgården och Mora. Här möts ett formtoppat Djurgården och ett Mora med gott självförtroende efter en historisk vändning i Scandinavium i förra omgången. 
Jag tror på en fartfylld match och kliver in på målmarknaden och tror detta odds kommer sjunka fram till start.

Speltips:

Här möts det förväntade topplaget Djurgården och det förväntade bottenlaget Mora. 
3 omgångar är spelade och lagens formationer börjar spela ihop sig mera och mera. 
Men här är jag övertygad om att Djurgården kommer hålla i taktpinnen och vinna matchen. 
Däremot är jag lite skraj/imponerad över Moras effektivitet framför mål och väljer hellre ett målspel än -1.5 på Djurgården som de flesta säkert kör. 
Jag synar “över 4.5 mål totalt” till 1.75 på Nordicbet och lägger 2 Units !

Djurgården: 

Laget som förra året kom 2a i grundserien målas upp som en stor guldkandidat i år igen. 
Förra säsongen blev man ligans näst bästa hemmalag med raden 15-3-4-4 och målskillnad 81-48. 
Man snittade totalt 4.7 mål i sina hemmamatcher och lagets försvar var som en betongvägg och höll siffrorna nere. 
I år är det väl lite mer fokus framåt och försvaret ser inte lika starkt ut på pappret sedan Marcus Högström lämnade. 

Inledningsvis har Djurgården börjat med resultaten 2-1 förlust borta mot Frölunda. Sedan krossade de Rögle med 5-2 här på Hovet och senast 8-2 seger borta mot Örebro som var rena uppvisningen offensivt. 
Den ny kombinerade 1a kedjan med Jacob Josefsson som center från Buffalo och med Brodin och Lilja (från Linköping) på varsin sida öser in poäng och denna får Mora verkligen se upp med !

Mora: 

Laget som kom näst sist förra säsongen förväntas slåss om sin överlevnad även denna säsong. 
Man ser väldigt tunn ut på pappret och spelmässigt har de inte imponerat om vi ska vara ärliga. 
Förra säsongen blev man ligans sämsta bortalag med raden 3-3-1-19 och målskillnad 40-91. 
Man snittade totalt 4.9 mål i sina bortamatcher och självklart var det lagets bristande defensiv som la grunden till den siffran. 

Inledningsvis har man börjat med resultaten 2-4 förlust hemma mot Örebro där man inte hängde med alls första 2 perioderna. Sedan 1-1 hemma mot Malmö där målvakterna turades om att briljera med flera svettiga räddningar. 
Sist spelade man borta mot starka Frölunda och herregud vilken klasskillnad det var. Frölunda körde totalt över Mora spelmässigt och siffrorna 3-1 efter 2 perioder va verkligen missvisande. 5-1,6-1 hade varit mer rättvist ! (29-5 skott) 
Ju längre matchen led desto mer slappna Frölunda av och Mora tog över spelet. Med mindre än 3 minuter kvar så skedde den historiska vändningen. Mora lyckas på 3 skott göra 3 mål på 3 minuter…… Vändningen till 3-4 var ett faktum och extremt dåligt försvarsspel av Frölunda va grunden till detta mera än bra spel av Mora. Men det förtar inte Moras effektivitet framför kassen med 4 mål på bara 16 skott ! Pass upp !

Målformen inledningsvis för lagen: 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Djurgården har bra målform med 13 mål på sista 2 matcherna. 

✅ Både Djurgården och Mora har t.o.m spelat över 5.5 mål 2/3 matcher hittills. 

✅ Moras poäng hittills grundar sig i att målvakten Christian Engstrand storspelat och överpresterat. 

✅ Djurgården har flera kedjor som levererat. 

✅ På Hovet blir det bra tryck som lyfter hemmalaget. 

⚠️ Risken finns väl att Mora åter igen blir nertryckta som mot Frölunda och Djurgården får svårt att få hål på Christian Engstrand. Risken för ett 2-1, 3-1 resultat känns överhängande om Djurgården inte får ett mål i första perioden. 

Lycka till om ni ryggar detta speltips. 

 

 

Tipsa om Speltips: SHL Djurgården – Mora 27/9 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades