Speltips: Ryssland – Sverige VM 15/5

Tisdagens speltips blir även snöbollens första rull i nya VM-snöbollen. Det är Ryssland mot Sverige i gruppfinalen och här tycker jag allting pekar på fördelar till Sverige. Trötta ryssar mot pigga NHL svenskar kommer lösa detta !

Matchen: 

Förutsättningarna är glasklara, den som vinner matchen kommer även vinna gruppen och får således ett “lättare” motstånd i slutspelet beroende på vad som händer i andra gruppen. Det är gruppens 2 målrikaste lag som möts och båda har haft en del problem med försvaret i vissa matcher. Värt att tänka på är att Ryssland spelade match idag som nyss slutade medan Sverige har haft en vilodag. Utöver den extra vilan så har flera NHL svenskar fyllt på detta redan offensiva lag och här spelar jag Sverige över 2.5 mål till 1.66 i odds hos Nordicbet !

Ryssland: 

Laget ligger 2a i tabellen och jagar Sverige tätt bakom. En seger idag är absolut huvudfokus och de blir isf första laget att besegra Sverige om det nu sker. Ryssland öppnade VM med enorma utklassningar som 7-0, 7-0, 6-0 men har sedan mattats av ordentligt. Dessa matcher följdes upp med 4-3 (sd) förlust mot Tjeckien och sist en knapp seger mot Schweiz med 4-3. Försvaret har visat sig ha stora luckor när de fått lite bättre motstånd och nu ska de ställas inför sin svåraste uppgift hittills. Med ett sviktande försvar mot ett av VMs bästa offensiver så kommer Ryssland få det tufft i denna match. 

Sverige: 

Laget går från klarhet till klarhet. Alltmedan flera NHL svenskar fyller på i laget desto starkare guldkandidat blir dom.
Att syna över 2.5 mål är inget konstigt när man tittar på Sveriges matcher under VM hittills. 
Resultaten 5-0, 3-2, 4-0, 7-0, 4-3 (sd) och 5-3 visar väl att Sverige vet vart målet står. 
Till denna match kommer även våran nya stjärna Filip Forsberg samt Ekholm och dom lär vara spelsugna. Patric Hörnqvist kom till förra matchen och levererade en balja direkt ! 
Med en av VMs tyngsta offensiver så har jag stora förhoppningar på detta spel !

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Sverige har snittat 4.5 mål framåt.

✅ Sverige har klarat detta spel i alla matcher.

✅ Sverige har vilat en dag längre än Ryssland.

✅ Ryssland har släppt in 3 mål i 2 matcher mot motståndare som är sämre än Sverige. 

⚠ Gruppfinal och Ryssland växer alltid när de stora matcherna startar.

⚠ Detta är även Sveriges tuffaste motstånd hittills.

Med detta i åtanke så tror jag Sverige med pigga ben löser denna lina och vinner med typ 2-3 men reserverar mig för ett 3-3 resultat. 

Lycka till om du ryggar !

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.