Speltips: Ryssland – Saudarabien VM2018 14/6

Torsdagens speltips kommer från premiärmatchen av VM mellan Ryssland och Saudarabien och visst fångar den allas uppmärksamhet ! 
De flesta tror på utklassning för Ryssland, några få tror på att Saudarabien kommer skrälla medan jag lutar mig mot ett målspel istället.

VM2018: 

Fotbolls VM ska äntligen starta ! Det är värdnationen Ryssland som tar emot ett av de mest bottentippade lagen, Saudarabien 17.00 svensk tid. 
Rysslandsegern står i pinsamt låga 1.44 och det är verkligen inte ett odds jag rör. Ja de bör vara favoriter iom hemmaplan men värdet på oddset är bara för dåligt för att spela på.
Saudarabien står i 10.0 och det speglar väl hur spelbolagen och de flesta anser att matchen kommer sluta. 
Jag köper inte oddsfördelningen och tror inte alls Ryssland kommer köra över sin motståndare. Jag tror mera på en jämn match där Ryssarna tillåts hålla bollen mycket inledningsvis. 
Jag ser två lag med väldigt dålig offensiv och när de nu möter varandra så har jag lagt pengarna på ett målspel istället. 
Här spelar jag “Multigoals 1-2 FT” till fina 1.95 hos 10Bet. Det innebär att jag tror matchen slutar antingen 1-0,2-0,1-1,0-1,0-2. 

Ryssland: 

Laget har valt ett väldigt tufft spelschema året inför detta VM. De skrev in Portugal, Mexico, Sydkorea, Iran, Argentina, Spanien, Brasilien, Frankrike, Österrike och Turkiet i almanackan och hoppades på en riktig genomkörare. 
Och ja, det slutade väl som alla väntade sig för detta Ryssland som ligger på plats 70 på världsrankingen. 1 vinst, 3 oavgjorda och 6 förluster. Vinsten kom mot Sydkorea med 4-2, annars var de skapligt utspelade i de flesta matcherna. Höjdpunkten var 3-3 mot Spanien och de kommer till VM med ett kantstött självförtroende av alla förluster och har en ENORM press på sina axlar. 
I dessa 10 senaste matcherna har Ryssland bara mäktat med minst 2 mål framåt i 2 av matcherna. Det är inget bra facit att starta VM med och anfallarna längst fram i truppen är inte världsspelare direkt.

Visst har laget mer rutin än Saudarabien när man pratar mästerskapsmatcher. Men jag tror knappast den rutinen överväger pressen ryssarna har på sig medan killarna i grönt kan spela avslappnat som stora underdogs. Ja jag tror att ryssarna kommer få hålla bollen mest inledningsvis medan Saudarabien kommer satsa på att stå emot den första anstormningen första 20 min för att sedan lyfta laget lite granna. 
Står det 0-0 som jag tror efter 20 min så kommer detta bli en krampaktig match där Ryssland blir livrädda för att åka på en kontring bakåt som kan ge 0-1 och därför tror jag på mer defensivt spel efter denna period.

Saudarabien: 

Detta lag som ligger på världsranking 67 har även dom valt flera tuffa matcher senaste 6 månaderna för att testa några hårda genomkörare. De har spelat mot Oman, Moldavien, Irak, Ukraina, Belgien, Algeriet, Grekland, Italien, Peru och senaste Tyskland. Inte lika tufft schema som Ryssland men flera stornationer har de mött och faktiskt gjort det bättre än vad jag trott. 
3 segrar fick de ihop, 1 oavgjord och 6 förluster. Segrarna kom mot Moldavien, Algeriet och Grekland. När de mötte de största lagen fick de stryk med 4-0 mot Belgien, 2-1 Italien, 3-0 Peru och 2-1 Tyskland. 

De kommer nu till VM som stor underdog och rankas som ett av de sämsta lagen i VM vilket passar dom perfekt. Nu kan de starta med ett lågt försvarsspel och kontra när tillfällena ges med målkungen Mohamed Al Sahlawi som öser in mål i sitt klubblag. Laget har annars ett par till spelare på kanterna som är snabba i omställningarna och Ryssland får absolut inte komma med någon underskattning för då kan det snabbt smälla bakåt. 

Att “bara” förlora med 2-1 mot Italien och Tyskland får anses vara mycket väl godkänt även om hemmalagen såg ointressanta ut stundtals. Dessa nationer besitter klart större avslutare än Ryssland och jag blir inte förvånad om detta blir en målsnål och tråkig tillställning. 

Matchanalys: 

Jag tror alltså på en nervös och stel inledning av denna VM premiär. Många nervösa spelare och massa press på hemmaspelarna. Matchbilden kommer säkert vara så att Ryssarna tillåts rulla boll på mitten medan Saudarabien ligger väldigt lågt i försvaret första 20 min. Därför tror jag det står 0-0 när ca 1/4 av matchen är spelad och det blir ingen målfest av detta. 
Jag hoppas det står 0-0 i halvlek eller max 1-0. Då kommer andra halvlek inte bli något som går till historien direkt. För då kan Ryssarna hålla bollen och behöver inte ens gå framåt och riskera ett 1-1 mål i baken. 
Jag kan verkligen inte se ett 3-0 resultat här om inte domarkåren är köpt 😉 .Och således tror jag mitt spel har väldigt stora chanser att sitta. Oddset 1.95 är väldigt högt i mina ögon och jag ser ett högt spelvärde med tanke på premiärnerver och riktigt dåliga anfall på planen.

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Båda lagen har riktigt trubbiga anfall och ingen värst målform. 

✅ VM premiär, mycket nerver i luften och en stel inledning är att vänta och troligen målsnål första halvlek.  

✅ Lagen håller sällan nollan så 0-0 känns inte alls aktuellt efter full tid. 

⚠ Om ryssarna får in ett tidigt 1-0 mål och Saudarabien lyfter laget direkt.

⚠ Kommer domarna klara trycket från läktarna ? Ett proffs ska göra det, men de är människor också och visst är det lättare att döma till Rysslands fördel i en 50/50 situation i en sån här match mot lilla Saudarabien som inte har något publikstöd. Det kan såklart skapa en del farliga frisparkar som normalt inte hade uppstått. 

Lycka till om du tar rygg ! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.