Speltips: Rygg på oväntad serieledare i SHL 21/10

Söndagens speltips kommer från SHL och det är den oväntade serieledaren Linköping som spelar hemma mot Skellefteå. 
Två lag med helt olika form och jag väljer att lägga pengarna på ett målspel i en förväntad jämn match !

Speltips: 

Här möts serieledande Linköping och Skellefteå som ligger på plats 6 i tabellen. 6 poäng skiljer lagen åt efter 9 matcher och detta bör på förhand bli en jämn match då Linköping i mitt tycke har överpresterat. 
Men de har en riktigt bra form samtidigt som Skellefteå har förlorat många matcher på slutet. Samtidigt har Skellefteå spelar flera matcher inom kort tid då de är med i CHL. 
Kortare vila, sämre förberedelser, tufft spelschema på slutet, dålig form och bortaplan mot ligans obesegrade lag i sin arena. Nä det är fler saker som talar emot Skellefteå denna afton och jag väljer att ta rygg på hemmalaget Linköping även om jag inte tror det blir en enkel seger. Speltipset blir “Linköping över 2.5 mål inklusive förlängning/övertid” till fina 1.86 på Nordicbet !
Tror hemmalaget kommer föra spelet och till slut kommer Skellefteås sega ben se sig besegrade. 

Linköping: 

Laget toppar alltså förvånande SHL efter 9 omgångar. De flesta och även jag hade tippat dom runt plats 7-10 men de har än så länge gjort det väldigt bra ! 
Man står på raden 6-1-1-1 och har målskillnad 29-15 och med det har man gjort näst flest mål av samtliga lag. Man har dessutom släppt in minst mål av alla också så alla pusselbitar har stämt för Linköping. 
På hemmaplan har man spelat 6 matcher, man har 6-0-0-0 och målskillnad 26-9 och såklart är det den stora anledningen till serieledningen. 
Man har snittat över 4 mål framåt och 1.5 mål bakåt och spelarna uttrycker en enorm harmoni i laget för tillfället. 

Pga CHL och att Linköping spelade många matcher inledningsvis så spelade dom inte i förra omgången i torsdags. Så nu har de fått återhämtat sig och tränat i lugn o ro sedan den 11/10. Alltså 10 dagars vila och enligt rapporter är det hungriga spelare på träningarna som tänker fortsätta kriga för sin serieledning och slå alla experter på fingrarna. 
Trots näst flest mål i ligan så har de bara en poänggörare bland de 10 bästa. Det är Nick Sörensen på 7+2 som gjort flest mål av alla i SHL. 
Det tyder såklart på att Linköping hotar med alla kedjor och hela laget från målvakt till skyttekungen fungerar felfritt just nu.

Skellefteå: 

Laget ligger 6a i tabellen med raden 3-2-2-2 och målskillnad 22-22 och ligger där i tabellen man förväntade sig att de skulle ligga vid ungefär. 
Trots att man spelat färre matcher på bortaplan ligger man 4a i bortatabellen med 1-1-1-1 och målskillnad 10-10 efter sina 4 matcher. 
Nu kommer man till start med ett väldigt tufft spelschema i ryggen och förlorat 4/5 senaste matcherna totalt. 
Två av matcherna var i CHL mot finska Helsinki som man borde avfärda ganska enkelt i mina ögon. 
Trots en okej poängskörd totalt så har försvaret havererat sista tiden och väldigt många mål har släppts in. 

Brynäs gjorde 3 mål på dom, sedan vann Skellefteå med 5-1 mot Helsinki, därefter förlora man med 3-2 (sd) mot svaga Mora. Sedan returmöte i CHL mot Helsinki där man förlora hemma med 3-4 (sd) i en match man inte behövde bry sig om då man va klara 1or i gruppen. Istället låg fokus på den tuffa matchen mot Djurgården som väntade runt hörnet. 
Man totaldominerade och bombaderade med skott, men det var Djurgården som gjorde målen denna afton. 41-32 i skott, men Djurgården vann med 0-5 i Skellefteås hall !
Detta va 4e matchen på 5 senaste som man släppte in minst 3 mål i och flera målvaktsbyten har gjorts utan framgång.
Nu har Skellefteå spelat 5 matcher på 15 dagar medan Linköping bara spelat 2 matcher under samma period. Det borde generera tunga ben hos Skellefteå ju längre matchen lider. 

Lagens form senaste 5 matcherna: 

Inbördes möten med Linköping som hemmalag: 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Linköping har vunnit alla 6 hemmamatcher denna säsong. 

✅ Linköping har gjort näst flest mål av alla lag. 

✅ Linköping har snittat över 4 mål framåt på hemmaplan. 

✅ Skellefteå har släppt in minst 3 mål i 4/5 senaste matcherna. 

✅ Skellefteå kommer med tufft spelschema i ryggsäcken medan Linköping är utvilade, Skellefteå borde bli trötta tidigare i matchen. 

⚠️ Ja Linköping är utvilade, närmare bestämt 10 dagar från förra matchen. För vissa lag är det bra och kommer supertaggade.
För andra lag är det negativt då de tappar matchtempot. Återstår att se hur Linköping reagerar på vilan !

Lycka till om ni ryggar !

 

Tipsa om Speltips: Rygg på oväntad serieledare i SHL 21/10 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades