Speltips Pepsideildin: IBV Vestmannaeyjar – Valur 13/6

Snart dags för att flytta fokus mot VM, men först ytterligare en match från Island. Speltips kommer ifrån Pepsideildin  och matchen mellan IBV Vestmannaeyjar och Valur. Som alltid tror jag på målrikt och lagen möttes för några veckor sedan då blev det 3-2 till Valur. Oddset för asian 3 är 1,98 hos Leovegas. Alltså pengen tillbaka på exakt 3 mål och vinst på 4 eller fler. Denna har suttit 4 av de 5 senaste och den femte gav pengen tillbaka.

IBV Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar ligger näst sist i tabellen med 2-2-4 och 9-12 i målskillnad. 4 av 8 matcher har varit över 2,5 mål och målsnittet ligger på 2,6 mål per match. 20 av de senaste 25 matcherna har spelats över 2,5 mål. Helt galet facit med tanke på att de 3 senaste hemmamatcherna varit under 2,5 mål. Anledningen till de målsnåla matcherna på hemmaplan är att de lyckats släppa in endast 1 mål. Ett bra defensivt arbete som bäddat för segrar eller oavgjort resultat. Vestmannaeyjar lyckas allt som oftast göra mål när de spelar hemma. 6 av de 10 senaste matcherna totalt har spelats över 2,5 mål.

Valur

Förra årets gigant har nu äntligen hittat upp i förarsätet av Pepsideildin efter en knackig inledning. Jag tror att de nu kommer att gasa ifrån övriga för en ny ligaseger. Spelet har kommit igång och det är 3 raka segrar. Vi är vana vid att se Valur producera 2-3 mål framåt i snitt per match. Valur har nu 4-3-1 och 14-9. 6 av 8 matcher är över 2,5 mål och snittet är 2,9 mål per match. På de senaste 20 matcherna har Valur gjort 2 mål eller fler, 16 vinster 3 oavgjorda och 1 förlust. De 2 senaste bortamatcherna har spelats under 2,5 mål vilket jag anser vara undantag som bekräftar regeln. 6 av de 7 senaste matcherna är över 2,5 mål. Den 7e slutade 2-0 till Valur

Inbördes möten

8 av de 10 senaste och 6 raka möten har slutat med 3 mål eller fler. När Vestmannaeyjar spelar hemma är det 5 raka målrika matcher. Detta speltips har suttit i 4 av de 5 senaste inbördes matcherna hemma hos Vestmannaeyjar och den 5 så hade det blivit pengen tillbaka.

Analys

Valur har kommit igång på allvar nu efter en knackig inledning. Gör nästan alltid flera mål. Vestmannaeyjar som hittills haft ett bra försvar har nu säsongens tuffaste uppgift på hemmaplan. Blir det ett tidigt mål så kommer matchen att öppna upp sig rejält och då är det med största sannolikhet ett nytt målkalas mellan lagen. Vestmannaeyjar gör ju ofta mål framåt vilket dom förhoppningsvis även gör här och hjälper målprotokollet över 3 mål som är mitt speltips. Jag tycker att statistiken säger att det skall bli minst 3 mål. Därför kännas asian 3 bra då vi får pengen tillbaka på exakt 3 mål.

Saker som talar för och emot

✅ Vestmannaeyjar har spelat 20 av de 25 senaste matcherna över 2,5 mål

✅ Valur spelar allt som oftast över 2,5 mål och gör mycket mål

✅ 6 raka inbördes möten är över 2,5 mål

⚠ Vestmannaeyjar har spelat målsnålt hemma i de 3 sista

⚠ Valur har spelat målsnålt i de 2 sista borta

⚠ Det är Pepsideildin på Island och allt kan hända

 

Mitt spreadsheet hittar ni här

 

Speltips: Asian 3 mål

Odds: 1,98

Spelstopp: 20:00

Spelbolag: Leovegas 200% bonus upp till 2000kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.