Speltips Pepsideild: Fylkir – Vestmannaeyjar 17/5

På något vis löste sig spelet i Skånederbyt med vardera sent mål, inte minst Landskronas kvittering i 93e minuten. Lagom till det så har även oddset kommit ut för min rek på torsdag. Ännu ett speltips från Island och detta ifrån högstaligan Pepsideild. Matchen spelas mellan Fylkir och Vestmannaeyjar. Jag ser stort värde i ett nytt överspel och är nöjd med 1,64 i odds hos Mobilebet för över 2,5 mål.

Fylkir

Fylkir är en spännande nykomling som öppnat helt okej får man säga. 1-1-1 och 4-4 i målskillnad. Laget har spelat 1 hemmamatch och den vanns med 2-1, sedan har man spelat 2-2 borta mot förra säsongens gigant Valur och i första omgången en uddamålsförlust borta mot Vikingur Reykjavik. Totalt har Fylkir spelat 15 matcher under 2018 med 11 matcher över 2,5 mål varav 8 av de 10 senaste. På hemmaplan har man spelat 8 av de 9 senaste över 2,5 mål och inte förlorat. Facit är 7 vinster och 2 oavgjorda.

Fylkir har 13-5 i målskillnad på hemmaplan de 5 senaste matcherna eller 3,6 i målsnitt.

Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar har öppnat dåligt med endast 1 poäng på 3 spelade matcher och en målskillnad på 2-7. Har hittills bara spelat 1 match över 2,5 mål på de 3 inledande omgångarna men innan dess var det 8 raka matcher över 2,5 linan. Förlänger man sviten ytterligare så har man spelat 17 av de 20 senaste matcherna med 3 mål eller fler. Så jag tror att det är mer tillfälligheter än regel att detta Vestmannaeyjer ska bli ett målsnålt lag. Visserligen är de 2 senaste matcherna under 2,5, men det borde ju istället öka procenten för att inte denna match slutar under.

I 8 av de 9 senaste bortamatcherna så har dom släppt in 2 eller fler och 8 av 9 har även varit över 2,5 mål.

Inbördes möten

Sedan 2010 har lagen mötts 18 gånger varav 13 har spelats med över 2,5 mål. Även här slutade det senast med under 2,5 mål. Men återigen så verkar det vara ett undantag om man ser hur matcherna spelats historiskt. Det brukar gå en 3-4 matcher över innan det bryts av med en match under.

Saker som talar för och emot

✅ Statistiken för Fylkir, samt deras spel på hemmaplan

✅ Statistiken för Vestmannaeyjar samt deras dåliga försvar på bortaplan

✅ Den fina statistiken för matcher över 2,5 mål inbördes

⚠ Vestmannaeyjar har spelat 2 matcher i rad under 2,5 mål

⚠ Det är fotboll på Island och allt kan hända

 

Mitt spreadsheet hittar ni här

 

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

Odds: 1,64

Spelstopp: 20:00

Spelbolag: Mobilebet – 300% upp till 600 SEK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.