Speltips: Öster – Brage Superettan 15/4

Dagens speltips är lite fotboll från vårat svenska avlånga land. Det är matchen mellan Öster och Brage i omgång 3 av Superettan. Här tror jag målchanserna är riktigt bra och tänker kliva in på målmarknaden !
Ser man till lagens tidigare matcher och min förväntade matchbild så blir detta en svängig match där jag har svårt att sia om vem som vinner. Men med svängdörrar i båda försvaren så passar detta spel perfekt.  

Matchen: 

Detta är mötet mellan det förväntade topplaget Öster och bottentippade Brage. De flesta “experter” tror Öster kommer hamna bland topp 4 medan nästan alla tror att Brage kommer få kämpa för sin överlevnad i botten av ligan. Endast två omgångar är spelade och det är svårt att analysera lagen när det bara finns två matcher att kolla upp. Men det finns en röd tråd när dessa lag spelar och det är målsnittet. Backar man lite och tittar på hur försäsongen såg ut så är det väldigt målglatt åt båda hållen. Lagen blir sällan nollade och över 2.5 måls linan passeras ofta. Speciellt Öster har spelat hela galna målfester på slutet och resultaten 2-3, 2-2, 3-2, 2-2, 3-1 får en ju att undra om lagen körde utan målvakter. 5 raka matcher har alltså passerat 3.5 måls linan och för Brage har 3/5 senaste slutat över 3.5 mål. 
Jag hoppas och tror att målfesterna fortsätter och kliver ner till över 2.5 mål till fina oddset 1.81 hos Betfinal !

Öster:

Laget från Växjö har börjat med väldigt målrika matcher och 2-2 hemma mot Degerfors och senaste 1-3 förlust borta mot favorittippade Helsingborg vittnar om en offensiv inställning i matcherna.
Nu är det dags för laget att möta ett förväntat bottenlag och nu måste första segern komma. Jag tror Öster kommer försöka hålla i taktpinnen men det har ju visat sig att då ramlar det in bollar bakåt också. 
Oddset på den raka 1an störtdyker och medan jag skrivit reken har den gått från 1.90 ner till 1.80. Många tror tydligen på Öster eftersom de alltid gör mål framåt, men med svängdörrar bakåt väljer jag hellre målspelet.

Brage: 

Det förväntade bottenlagen verkar inte vilja lyssna på experterna. I premiären mot mittenlagstippade Eskilstuna så spelade dom starkt 0-0 på bortaplan och matchen innehöll massor av målchanser. I förra omgången vann de med 4-2 mot Gefle efter en imponerande första 25 min period. Redan då hade de tagit en 2-0 ledning som höll den till halvlekspausen. I andra halvlek lyfte Gefle laget och ytorna blev större och större och med 13 min kvar av matchen så kommer utdelningen åt båda hållen. Först trycker Brage in 3-0 i min 77, 8 min senare kommer 3-1 och minuten senare kommer 3-2. Gefle satsar allt framåt men Brage dödar matchen fullständigt med 4-2 på straff i slutminuten genom Alexandersson som blev tvåmålsskytt.
Tittar vi längre tillbaka så har Brage inte förlorat på 6 matcher och kommer nog med gott självförtroende.
Öster må vara målglada favoriter men underskattar de Brage så rasslar det nog till i eget mål också. 

Formen hos lagen: 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet:

✅ Målformen hos båda lagen 

✅ Båda lagen släpper in många mål 

✅ Det är i början av säsongen så försvaren är inte 100 % samspelta än 

⚠ Historiskt sett målsnålt i deras inbördes möten även om det var länge sedan de möttes

⚠ En hemmafavorit som ev. börjar lägga fokus på den bristande defensiven kanske anfaller mer försiktigt 

⚠ Ett hemmalag med endast 1 seger på sista 10 hemmamatcherna kan innebära sargat självförtroende

Med dessa saker i bakhuvudet sätter jag utgångstipset till 2-1 eller 1-2. 

Lycka till om du tar rygg !

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.