Speltips: Oddset helt fel från SHL ! 30/10

Tisdagens speltips kommer från SHL och jag tror oddssättarna har varit ute på firmafest när de knappade in siffrorna. Här tycker jag mig hittat stort värde i matchen mellan Växjö och FBK. 
Enligt oddset är hemmalaget favoriter vilket jag inte köper och spelar precis tvärt emot vad dom tror och synar 3 olika spel i matchen !

Speltips: 

Tabell 9an och fjolårsvinnarna Växjö tar emot tabell 6an FBK som på pappret har en av de bästa offensiva trupperna. 
Medan Växjö ligger kvar och har sovmorgon denna säsong så har FBK vaknat ur den inledande koman och sprutar av energi ! 
Hemmalaget målas upp som favoriter trots att de gjort minst mål av alla lag och möter nu detta enorma offensiva muskelpaket till bortalag. 
Jag håller inte med alls och kommer spela på FBK, jag väljer ut 3 spel som jag tycker har för höga odds och lägger 1 Unit på varje ! 
1. FBK över 2.5 mål inklusive övertid/straffar @ 1.91
2. FBK ML (vinst inklusive övertid/straffar) @ 2.20
3. FBK rak 2a @ 2.90 
Jag tror helt enkelt att FBKs nya kedjeformationer som hittat rätt kommer mala ner detta Växjö som har problem med målskyttet. 
Utgångstips 2-3, 2-4 !

Växjö: 

Laget som vann förra året är bara ett minne blott hittills efter 12 omgångar. Man ligger 9a med raden 4-1-2-5 och har bedrövliga målskillnaden 18-20. 
Man har med dom siffrorna ett väldigt bra försvar men man har gjort minst mål i hela ligan och det är inte värdigt en ligavinnare med större ambitioner än såhär. 
På hemmaplan ser poängskörden väl inget bättre ut där de har raden 2-1-2-1 och målskillnad 7-10 efter 6 matcher. De snittar precis över ETT mål framåt inför hemmafansen och endast storspelande målvakter har hållit nere siffrorna. 

Inte blev läget bättre av att lagets invärvade skyttekung och 1a center Roman Horak (5+2) skadade sig inför Djurgårdsmatchen och är väldigt tveksam till att spela denna match. 
Om han saknades mot Djurgården ? Endast 21 skott och 0 mål blev det från Växjö som redan innan hans skada hade kris offensivt. 
Stort stort stort avbräck om han inte kommer till spel. 

FBK: 

Laget ligger på 6e plats med raden 6-0-2-4 och målskillnad 35-27. Men den siffran har de gjort 3e mest mål i ligan (med en match mindre spelad) och har verkligen fått bra snurr på offensiven efter en trög inledning denna säsong. Vändningen kom när tränare Johan Pennerborn särade på lagets tänka målkungar och satte dom i olika kedjor. Joakim Nygård och Johan Ryno fick ansvaret för varsin kedja men samtidigt har hela laget lyft sig och jobbar mera för varandra än tidigare.

FBK har nu gjort MINST 3 mål framåt under ordinarie tid i 7 raka matcher ! Man har dessutom gjort totalt 29 mål på dessa 7 matcher och har vunnit dom 4 senaste på ett övertygande sätt. 
I förra matchen mötte man Brynäs på bortaplan och dessa städades undan med 0-6 och FBK gick upp till en galen 0-3 ledning redan i första perioden. 
Det inledande bedrövliga bortaspelet har nu lyft sig och FBK har gjort SEX mål i båda dom 2 sista matcherna. 3-6 mot Örebro och sist 0-6 mot Brynäs. 
Man lyfter nu i tabellen och det är perfekt tajming att möta ett sargat Växjö som annars är väldigt hemmastarka. 
Ett hemmalag med dåligt självförtroende i offensiv zon mot ett FBK som svävar på moln ! Detta kan bli en underhållande match att beskåda för de tillresta bortafansen.

Inbördes: 


Som ni ser har FBK vunnit dom 3 senaste matcherna i Växjö ishall och med dagens förutsättningar så ser möjligheterna bra ut för ytterligare en seger. 

Lagens form senaste 5 matcherna: 

Saker som talar FÖR och EMOT spelen: 

✅ FBK har vunnit 4 raka matcher under ordinarie tid. 

✅ FBK har gjort 3e mest mål i ligan (med en match mindre)

✅ Växjö har gjort minst mål av alla lag.

✅ FBK har gjort dubbelt så många mål som Växjö. 

✅ FBK har gjort otroliga 21 mål framåt på 4 senaste matcherna. 

✅ FBK har gjort minst 3 mål framåt i 7 raka matcher. 3 mål har Växjö endast gjort i 2/12 matcher denna säsong. 

✅ FBK har vunnit 3/5 senaste mötena borta mot Växjö.

✅ Växjö ser ut att sakna sin poängkung Roman Horak igen. (sena tester) 

⚠️ Ett hemmalag i kris offensivt mot ett bortalag som bombar in mål. Låter som en lätt bortaseger men underskattning har fällt många bortalag.
2 st tänkta topplag inför säsongen och visst finns chansen att Växjö lyfter sig i stundens allvar och målvakterna fortsätter briljera på hemmaplan.  

Lycka till om ni ryggar något av speltipsen !

 

 

Tipsa om Speltips: Oddset helt fel från SHL ! 30/10 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades