Speltips: Norrby – Helsingborg Superettan 24/5

Torsdagens speltips kommer från Superettan och det är det förväntade bottenlaget Norrby som tar emot segertippade Helsingborg denna kväll. Här tycker jag att det är väldigt stora skillnader på lagens trupper och tycker oddset på ena laget är alldeles för högt sett till truppen och lagens form. Tror på en tajt matchbild men det finns nog bara en vinnare här !

Matchen: 

Detta är mötet mellan tabell 11an Norrby som idag tar emot tabell 4an Helsingborg på Borås Arena. 7-8 omgångar är spelade och tabellen börjar väl sätta sig till rätta lite granna med placeringarna. 
Norrby hade jag tippat långt ner inför säsongen och än så länge spelar de lika mediokert som jag trott. Helsingborg är/var mina favoriter att ta klivet upp till Allsvenskan igen då de har en spännande trupp och har hittills inte varit någon besvikelse. Norrby spelar på konstgräs medan Helsingborgspelarna lirar på naturgräs på Olympia. Detta tror jag inte spelar någon roll då flera av Helsingborgs spelare gillar konstgräset och eftersom mer än hälften av lagen i serien spelar på konstgräs så ska det inte vara något konstigt. Här tycker jag trupperna skiljer sig massor jag tar rygg på Helsingborg som har klart bäst form för dagen av dessa lag !

Norrby: 

Laget ligger alltså 11a i totaltabellen men på plats 15 i hemmatabellen (näst sist). Där har de raden 1-0-3 och målskillnad 4-8 efter sina 4 matcher vilket ger ett målsnitt på 1-2. 
Resultatraden är 2-1 Varberg, 0-2 Gefle, 1-2 Jönköping, 1-3 Degerfors. 3/4 förluster alltså och detta mot lag som ligger en bit efter dagens motstånd i tabellen. Alltså tar de sig an en av säsongens svåraste uppgifter här på hemmaplan och laget är helt ur form till mötet. Tittar vi på dom 5 senaste matcherna så har laget formraden 0-2-3 och målskillnaden 2-7. Det är knappast något att skryta med och det känns som helt fel tajming att ta sig an Helsingborg nu. 

Helsingborg: 

Laget ligger 4a i tabellen och 10 i bortatabellen (med en match mindre). Där har de raden 1-2-0 och målskillnaden 7-3. Efter att de slaktade Frej med 1-5 så har de därefter spelat 1-1 borta mot Brage och 1-1 borta mot Landskrona. En match de borde vunnit då de släppte in 1-1 målet i min 93. Helsingborg som enligt mig och “expertpaneler” tippas komma 1a i år har haft en bra form länge nu. 7 segrar på dom 10 senaste matcherna och då blev de bestulna sist i min 93. Laget har spelats ihop bra och islänningen Andri Runar Bjarnason toppar den interna poängligan med 4+2 efter 7 matcher. 
I förra omgången besegrades serieledande Örgryte med 2-0 och fixade deras första förlust för säsongen. Nu borde Helsingborg komma med ännu starkare självförtroende och jag tror Norrby får ytterligare en röd plupp i statistiken. 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

 Norrby har riktigt dålig form och ingen seger på senaste 5 matcherna.

 Helsingborg har bra form och slog senast serieledarna Örgryte.

 Helsingborg har en mycket starkare trupp. 

 Norrby mer vana att spela på konstgräs.

Lycka till om du ryggar !

Tipsa om Speltips: Norrby – Helsingborg Superettan 24/5 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades