Speltips MLS: New York Red Bulls – Seattle Sounders 14/6

För oss som gillar “soccer” och vet att USA tyvärr missade VM så finns det chans natten till torsdag att se MLS. Flera intressanta matcher spelas och jag har valt ut den mellan New York Red Bulls och Seattle Sounder som mitt speltips. Ett starkt hemmalag mot ett bortalag som är nere för räkning. 1,60 i odds för den raka ettan hos Betfair tycker jag är generöst.

New York Red Bulls

New York Red Bulls form är det absolut inget fel på efter 4-0 i US Open Cup hemma mot ärkerivalen New York City och nu senast 1-1 borta mot hemmastarka Columbus Crew, där man totalt dominerade andra halvlek och var närmast en seger. New York Red Bulls ligger 4a i den östra tabellen med 7-2-4 och 28-15. På hemmaplan har man 4-1-1 och 15-3. Med andra ord ett riktigt starkt hemmalag som öser in mål. På de 10 senaste hemmamatcherna har laget 7-2-1. Jag tycker att Red Bulls ser bättre och bättre ut för varje match som gå och nu är det dags möta Seattle som har det tufft.

Seattle Sounders

Seattle Sounders är en skugga av det vi sett de två senaste säsongerna av MLS med vinsten 2016 och förlusten i finalen 2017. Nu återfinns man på 10e plats i den västra tabellen med 3-2-7 och 9-15 i målskillnad. På bortaplan är det 1-1-4 och 4-10 i målskillnad. Lägg därtill att Seattle åkte ut mot USL laget Sacramento Republic i US Open Cup under förra veckan. Självförtroendet kan inta vara på topp för laget som i princip inte kan göra mål framåt denna säsong. Förvaret har varit helt okej, 15 insläppta är ett av de bättre försvaren men under 1 mål framåt per match så kommer man inte långt. Seattle har endast gjort mål i 4 av 12 matcher. Ljuspunkten var hemma nu senast där man vann med 2-1 mot DC United. På bortaplan har man gjort mål i 2 av 6 matcher men släppt in i samtliga.

Inbördes möten

Inbördes möten visar oss att det är fördel för det lag som har hemmaplan när lagen möts. På de 9 senaste så har hemmalaget vunnit 7 av gångerna och 2 har slutat oavgjort. På de senaste 5 när Red Bulls spelar hemma så har hemmalaget vunnit 3, 1 oavgjord och Seattle vunnit 1. Red Bulls har inte förlorat på de senaste 4.

Analys

Vi ser självförtroende mot krisläge, vi ser formstarkt mot formsvagt och vi ser hemmastarkt mot bortasvagt. Lägg därtill att Red Bulls har rejält övertag på hemmaplan statistiskt sett. Jag tror att detta blir en match som mer eller mindre spelas mot ett mål. Som nämnts är Sounders en skugga av sitt forna jag från de två senaste säsongerna. Red Bulls har ett av ligans bästa försvar på hemmaplan och öser in mål Sounders har MLS sämsta offensiv. Matchen skall sluta med hemmaseger och speltips rak etta till 1,60 känns bra med tanke på det jag sett i deras matcher och ovan nämnda statistik.

Saker som talar för och emot

 New York Red Bulls hemmastatistik och form

 Seattle Sounders bortastatistik och form

 Inbördes statistik i Red Bulls fördel

⚠ Seattle har underpresterat och vi vet att kapacitet finns

⚠ Seattle vann senaste hemmamatchen och kanske kommer till denna med ett uns av självförtroende

 

Mitt spreadsheet hittar ni här

 

Speltips: New York Red Bulls vinst

Odds: 1,60

Spelstopp: 02:00

Spelbolag: Betfair – 100% upp till 1000 SEK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.