Speltips: Malmö – Luleå Ishockey SHL 11/1

Malmö – Luleå Ishockey SHL

Matchen:

Dags för lite svensk ishockey igen och dagens speltips landar i SHL och på att Malmö ska lyckas göra minst 3 mål på formsvaga Luleå och Nordicbet ger fina oddset 1.74.
Här tror jag “skrällaget” Malmö kommer föra matchen och skapa massor av målchanser som de gjort på slutet.
Luleå är kända för sitt försvarsspel som varierar mellan enormt höga toppar och djupa dalar.
Allt som oftast är det Lassinantti i målet som är det viktigaste spelaren för Luleå hockey och avgör motståndarens målsiffror.

Det finns däremot en röd tråd i Malmös matcher som jag tänker följa, och det är att deras offensiv har slaktat denna lina i flera matcher irad.
Malmö har just nu spelat ELVA ( 11 ) raka matcher där man gjort minst 3 mål framåt. Det är siffror och form man inte kan prata bort så lätt.
Malmö med 6 raka segrar och denna monstersvit i ryggen tror jag kommer dominera matchbilden totalt ikväll.

Man ska även tänka på att Luleå är helt ur form och ser ut att sakna enligt Luleåfans deras stora ledare Niklas Olausson imorgon igen.
Han har missat dom 2 senaste matcherna och deras spel har fallerat avsevärt av hans frånvaro.
En spelare gör inget lag säger man, men missar han matchen igen så innebär det stora fördelar till Malmö. 

Malmö:

Malmö har varit väldigt svårbedömda denna säsong, först rivstartade dom och var serieledare ganska länge. Sedan kom de in i en period mellan 31 okt – 29 Dec och förlorade nästan allt som går att förlora.
Därefter har de växlat upp igen och står nu på 6 raka segrar och har lyft uppåt i tabellen. Deras offensiv har klarat att göra minst 3 mål framåt i 11 raka matcher vilket är riktigt imponerande.

I skrivande stund så vet jag ej om Luleås Niklas Olausson saknas, gör han även det när uppställningarna kommer så kan 1an på Malmö till 1.95 verkligen vara fin att syna.

Men eftersom jag inte om hans status just nu så får jag utgå från att han spelar, och gör han det är kan Luleå hålla i pucken längre perioder och även skapa mera chanser/mål framåt. Därför väljer jag detta spel som inte påverkar hans närvaro lika mycket som den raka 1an. I dom senaste 6 matcherna har de besegrat och gjort minst 3 mål på lag som Frölunda, FBK, Djurgården, Skellefteå, Linköping och sist 6 mål mot Karlskrona. Nu ska de möta ett sargat Luleå och jag tycker all logik försvinner om de inte lyckas göra 3 mål även i denna på förhand “lättare” hemmamatch. 

Luleå:

Luleå kommer alltså med 3 raka förluster och i 2 av dom har det varit resultatmässigt riktiga bottennapp. 3-5 mot Mora, 1-4 borta mot Brynäs och senast 0-1 hemma mot Örebro. Spelet har inte fungerat och det är en storspelande målvakt som hållit siffrorna nere. Just nu ligger Luleå 10a i bortatabellen och det visar tydligt att de inte är i balans i sitt bortaspel. De har målskillnaden 35-47 och efter 16 matcher och snittar alltså 3 mål i baken. Luleå är ett lag som i mina ögon hör till i de nedre regionerna i tabellen och endast storspel av Niklas Olausson och Lassinantti i målet har gjort att de inte ligger längre ner. Jag har bara sett 2 matcher med Luleå och inte blivit imponerad alls. Jag tror de får det extremt tuff ikväll och allt hänger på Lassinantti dagsform om de ska kunna ha en chans på poäng. EDIT: Rapporter kommer in om att Niklas Olausson klev av träningen igår och är ytterst tveksam till spel och Luleå kan tänkas vila Lassinantti vilket är kanon för detta spel. 2a målisen Filip Gustavsson har inte samma erfarenhet och klass under skydden. 

Statistik:

Malmö har hemmaraden 7-2-3-5 och målskillnad 53-42 efter 17 matcher. Ett målsnitt på över 3 mål och det är sista tiden som de verkligen växlat upp !
Luleå har bortaraden 4-3-0-9 och målskillnaden 35-47 efter 16 matcher. Ett målsnitt på ca 3 mål insläppta på bortaplan. 

Senaste mötet mellan lagen skedde 26/10 slutade med en 2-1 seger på bortaplan för Malmö. Malmö ledde med 2-0 efter 2 perioder och vann välförtjänt innan Luleå kunde kvittera. 
Här tror jag på liknande siffror och sätter utgångstipset till 3-1 !

Ps. Detta är inte 3-stegets första spel.

Sport är sport och allt kan hända, men lycka till om ni gillar reken och ryggar !

Tipsa om Speltips: Malmö – Luleå Ishockey SHL 11/1 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades