Speltips: Leksand – Mora SHL-kval 28/3

Dagens speltips är svensk ishockey och det är Leksand som tar emot Mora i kvällens kvalmatch till SHL. Det är bäst av 7 matcher som gäller och Leksand vann första mötet borta med siffrorna 2-5. 
Nu vänder de hemåt och jag tar rygg på ett spel på målmarknaden som sitter ofta när dessa lag möts!
Gårdagens rek missades på ett helt galet sätt. Asian 0 till bortalaget och 0-1 efter 83 min kändes som en våt dröm. Pang pang 2-1 och domaren blåser av, vilket rån !
Försöker studsa tillbaka med detta spel och hoppas marginalerna är med mig idag istället.

Matchen: 

Mötet mellan Leksand och Mora kallas “slaget om Siljan” och det är ett laddat hatderby mellan dalalagen. Sport ska handla om kärlek och stöttande till sin förening men när dessa lag möts så tar faktiskt hatet över. Man hör och ser reportage där de äldre i byn säger att de lärt sig hata motståndarlaget redan från ung ålder och känslorna ligger verkligen på utsidan ikväll. Spelarna som är fostrade i Dalarna vet vad dessa möten betyder för fansen och det är 200% energi och fokus som gäller i matcherna. Eftersom hatet och känslorna är så stort så brukar det bli väldigt många utvisningar och chansen till målfest ökar drastiskt. 
Här tänker jag ta vara på det tillfället och synar målspelet “över 5.0 mål totalt” till oddset 1.78 på LeoVegas. Det innebär vinst vid 6 mål eller fler och hela insatsen tillbaka om det stannar på exakt 5 mål. 

Nu brukar det bli målrika matcher när lagen möts och ikväll tror jag inte det blir något undantag. I första mötet blev det 19 st 2-min utvisningar samt 2st matchstraff och målchanserna haglade. Det blev alltså 7 mål sist + en missad straff, om kvällens (boxnings)match liknar den förra så sitter detta spel med god marginal också !

Leksand: 

I HockeyAllsvenskan blev Leksand det näst bästa hemmalaget med raden 16-1-3-6 och målskillnad 68-45. Laget är väldigt hemmastarka men får samtidigt säsongens svåraste motstånd idag då Mora är vana att möta SHL motstånd. I första matchen vann även Mora skotten med 36-19 och siffrorna 2-5 visar ett effektivt Leksand framför kassen. Jag tror absolut att Leksand kommer försöka styra matchen men Mora ska inte underskattas och med känslorna utanpå så kan det svänga snabbt i dessa tillställningar. Här blir det åka av direkt från nedsläpp och Leksand vill absolut inte tappa en förlust på hemmaplan nu när de kämpade hem en stark seger på bortaplan sist.  

Mora: 

Mora hamnade i detta otacksamma och nerkittlande kval efter att ha kommit näst sist i SHL. Laget hamnade på plats 13 och blev det sämsta bortalaget av samtliga föreningar. På bortaplan slutade de på raden 3-3-1-19 och målskillnad 40-91. Det är inga vackra siffror men tänker inte lägga för stor vikt i dom nu när det är derby och lite “kniven mot strupen” känsla fast det bara är match 2 i serien. Man vill inte hamna i ett 2-0 underläge och här lär Mora gå för full attack framåt som sist. De hade väldigt mycket puck och målchanser men gummit ville inte förbi en storspelande Tex Williamsson i Leksandsmålet. 
Om Mora kommer upp i normal utdelning och fortsätter mata på som förra matchen så kommer målen komma och jag ser framför mig en svängig och målrik tillställning även ikväll !

Inbördes möten: 

Lagen har mötts flera gånger om man backar bandet 1 år för lagen möttes i samma otäcka kval förra året. Då va det Mora som va strået vassare och siffrorna i den matchserien skrevs till 0-2 Mora, 2-4, Leksand, 1-6 Mora, 4-1 Mora, 4-2 Leksand och 5-1 Mora. 6 matcher spelades och Mora vann med 4-2 i matcher. I dessa 6 matcher gick detta spel in 4 ggr, 1 push och 1 förlust. Lägg då till förra matchens 2-5 siffror så ser ni snabbt att dessa möten blir ofta målrika och idag kommer det inte vara något undantag !

Mycket utvisningar och powerplay att vänta, målchanserna kommer hagla och att det blir minst 5 mål ser jag som en självklarhet och tycker oddset är väldigt tilltalande. 

Utgångstipset skrivs till 4-2 till något av lagen.

Lycka till om du tar rygg !

Tipsa om Speltips: Leksand – Mora SHL-kval 28/3 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades