Speltips: Hörnspel från Premier League 5/12

Onsdagens speltips kommer från engelska Premier League och det är Everton som tar emot Newcastle denna kalla Decemberkväll. Här tror jag hemmalaget Everton kommer vara det bollförande laget och Newcastle pressas tillbaka djupt vilket gynnar hörnorna.

Speltips: 

Everton mot Newcastle är kanske inte någon av de mest exklusive mötena man ser fram emot inför säsongen. 
Men här tror jag hemmapubliken kan få se fin fotboll från sitt lag och troligen även jobba hem 3 poäng. 
Everton har spelat bra en längre tid och Newcastle spelat upp sig sista 5 omgångarna. 
Newcastle har fortfarande ett tungt avbräck i backlinjen och med snabba Evertonspelare på kanterna så tror jag man kommer starta denna match väldigt defensivt och låta Everton föra bollen. 
Tror på en tajt tillställning och därför tror jag Everton kommer skapa många hörnor istället innan ledningsmålet kommer. 
Väljer här att spela “Everton skapar minst 3 hörnor mera än Newcastle” till 1.83 på LeoVegas. 

Everton: 

Efter 14 omgångar ligger laget på en väldigt fin 6e plats bakom Tottenham. 
Man har raden 6-4-4 och målskillnad 20-16. På hemmaplan har man spelat riktigt bra och har där raden 5-1-1 och målskillnad 13-6. 
Enda poängtappen var 1-1 mot Hudds och 0-3 mot West Ham. Efter dom matcherna har de nu 4 raka vinster och vind i seglen. 
Man spelar offensivt med en speedig trio i Walcott, Richarlison och Bernard. Bakom dessa herrar spelar Gylfi Sigurdsson som vi alla har sett hans fina långskott som ständigt skapat problem genom åren för målvakterna. 
På hörnfronten så snittar Everton 6.4 hörnor framåt på hemmaplan och på sista tiden har hörnorna haglat.
12-1 mot Fulham, 10-5 mot hörnstarka Crystal Palace, 6-4 mot Brighton och sist 7-3 mot Cardiff.

Newcastle: 

Efter sina 14 matcher hittas man på en bedrövlig 15e plats. Man har raden 3-3-8 och målskillnad 11-19. 
På bortaplan har man raden 1-3-2 och målskillnad 5-6. Inte många segrar man man krigar till sig kryss i hälften av matcherna. 
Med målskillnaden 5-6 är man hela Premier Leagues målsnålaste bortalag med endast 1.83 mål TOTALT i matcherna. Självklart är det en fördel när jag nu spelat på hörnorna för hemmalaget då sällan förlorar stort på resande fot. 
Till start kommer man sakna den givne mittfältaren Matt Ritchie. Japanen Yoshinori Muto har missat 3 matcher nu och kommer troligen inte till spel heller. 
Men det största avbräcket måste försvararen Paul Dummett som inte ser ut att vara spelklar än. 
Med dessa skador som stör tror jag Newcastle kommer ligga med lågt försvar första 45 min och satsa på kontringar. 
Upplagt för många Evertonhörnor alltså när de pressar ner Newcastle lågt och Evertons snabba spelare kommer längst kanterna. 
Newcastle snittar bara 3.8 hörnor på bortaplan och i denna match blir det nog svårt att slå det snittet. 

Evertons hörnstatistik på hemmaplan: 

Newcastles hörnstatistik på bortaplan: 


Som ni ser här har Newcastle bara hängt med i 2 av matcherna. 
Mot Cardiff och Burnley som är långt ifrån några speedkulor på kanterna och sällan har stort bollinnehav. 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Everton snittar 6.4 hörnor på hemmaplan och har flera offensiva spelare som utmanar på kanterna. 

✅ Newcastle snittar bara 3.8 hörnor på bortaplan.

✅ Newcastle har några ordinarie spelare borta och kommer troligen spela mer defensivt. 

⚠️ Everton blir rättvist stora favoriter i matchen. Skulle de få en 2-0 ledning redan till halvlek så avtar såklart pressen och hörnorna avtar. 

Lycka till om ni ryggar !

Tipsa om Speltips: Hörnspel från Premier League 5/12 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades