Speltips: HJK – Mariehamn; Finland; Veikkausliiga 13/9

Ännu en oväntad förlust igår där tabelltvåan Falkenberg förlorade mot Landskrona! Ett resultat som nog chockade alla som följt Superettan denna säsongen. Imorgon har jag istället nu tagit fram en match ifrån Finland och Veikkausliiga där vi ska se HJK Helsinki mot Mariehamn.

Speltips: HJK – Mariehamn; Finland; Veikkausliiga 13/9

HJK:

Vi har förstaplatsen HJK som har tagit 17 vinster, 5 oavgjorda och endast 3 förluster på sina 25 spelade matcher. Man har den bästa offensiven i hela ligan och har gjort hela 46 mål framåt samtidigt som man bara släppt in 18 mål. På hemmaplan har man ett ännu bättre facit med 13 spelade matcher. Man har tagit 9 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. Målskillnaden hemma ligger på 31-10. Man snittar alltså nästan 3 mål per match på egen arena och ska idag ta emot ett Mariehamn som har det sämsta försvaret i hela ligan.

Mariehamn:

Man ligger på 10:e plats i ligan och har på sina 26 spelade matcher tagit 6 vinster, 5 oavgjorda och hela 15 förluster. På bortaplan har man 2 vinster, 3 oavgjort och 8 förluster. Man har flest insläppta mål av alla lag i hela ligan, både totalt sett och på bortaplan. Idag kommer man få det tufft när man möter den bästa offensiven av alla lagen i ligan.

Inbördes möten:

HJK har tagit seger i 4/5 senaste mötena lagen emellan varav HJK vann det förra mötet med 2-0.

Jag tror på en hyffsat enkel seger för hemmalaget imorgon eftersom både form, tabell och historia talar för samma sak. Vi har ligans starkaste offensiv mot ligans svagaste defensiv och att HJK ska ta en 2 måls seger ser jag som högst troligt. Jag har valt att spela -1.5 till hemmalaget men anser även att en halvtidseger är ett bra spel det också. Spelet hittas på 10bet till 1.68 gånger pengarna.

Lycka till vid rygg och spela inte mer än plånboken tillåter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.