Speltips: Göteborgsderby från Allsvenskan 24/9

Måndagens speltips kommer från fotbolls Allsvenskan och det är dags för det anrika derbyt mellan BK Häcken och Göteborg. 
Ett derby som framkallar mer än bara känslor, det framkallar även målfester och på denna arena finns det en fin tradition som jag hoppas kommer fortsätta. 
Här kliver jag in på målmarknaden !

Speltips: 

Ett normalt sett hett derby att ser bra emot, hur känslorna är nu när båda lagen ligger i mitten av tabellen ska bli intressant att följa. 
Häcken på 8e plats och GBG på plats 11, 10 poäng skiljer lagen åt och i säsongens slutskede slåss de för två helt olika saker som kräver 3 poäng idag. 
Jag tror på en öppen och chansrik tillställning som borde gynna chanserna till mål. Här kliver jag in på “över 2.5 mål” till 1.62 hos Bethard. 
Spelet har suttit i 12/13 senaste matcherna på denna arena i derbyt och Häcken får ta på sig favoritskapet !

Häcken: 

Laget ligger på en 8e plats totalt men på en fin 3e plats i “hemmatabellen”. Där har man raden 7-3-0 och imponerande målskillnaden 29-5 ! 
Man har just nu 10 poäng upp till Hammarby som har 3e platsen som innebär kval till EL. Då spelar Hammarby borta mot AIK nästa omgång så vinner Häcken här så nosar de verkligen på den platsen med 8 omgångar kvar att spela och 7 poäng upp. 
Nu tar man emot “storebror” Göteborg och dessa derbyn brukar bli målrika och trevliga att skåda. 
Häcken kommer med bra form och har vunnit 6/7 senaste matcherna man spelat. På dom 3 senaste hemmamatcherna har man 3 vinster och gått över 2.5 måls linan i samtliga med resultaten 5-0 mot DIF, 6-0 mot BP och sist 2-1 mot Trelleborg. 
Nu går tåget för EL kvalet och endast 3 poäng gäller här ! Full fart att vänta alltså. 

Göteborg: 

Laget ligger alltså på en 11e plats med bara 6 poäng ner till Sirius fel sida om strecket. På bortaplan ligger man just nu på en 13e plats och får inte spelat att stämma där. 
Raden 2-2-6 och målskillnad 12-17 efter 1 0 matcher vittnar väl om vilka problem de har. 
Visst 6 poäng ner, 9 matcher kvar att spela, det är inte panik än men självklart kommer de gå ut hårt för en seger här. 
Den segern skulle ju skapa ett avstånd som ger en väldig trygghet neråt och mindre press i avslutningen av säsongen. 
Tobias Hysén missar denna och sin 5e raka match. Anfallsmässigt verkar de inte sakna han nämnvärt då de gjort 8 mål på dessa 4 matcher han missat. 
Mot ett hemmastarkt Häcken i bra form blir det att kämpa ordentligt om man vill spräcka deras svit på hemmaplan.

Inbördes möten: 

Här ser ni dom 25 senaste mötena mellan lagen och då har 19 av dessa matcher passerat 2.5 måls linan !

Inbördes möten på Häckens hemmaplan:  

Här ser ni lagens 13 senaste matcher med Häcken som hemmalag.
Målfesterna står som regndroppar i backen och 12/13 senaste matcherna har passerat 2.5 måls linan. 

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Häcken behöver 3 poäng för att hålla drömmen om EL levande.

✅ GBG behöver 3 poäng för att “typ” säkra kontraktet och få 9 poäng ner till strecket med en match mindre spelad.

✅ Hett derby där känslorna ligger utanpå. En förlust är inte okej och det kommer vara full fart framåt i 90 min från båda parter. 

✅ Över 2.5 mål har passerats i 4 raka matcher för Häcken och i 4/5 senaste för Göteborg. 

✅ En väldigt målrik historik mellan klubbarna. 12/13 senaste matcherna på Häckens hemmaplan har gått över 2.5 mål. 

⚠️ Häcken har ett otroligt starkt försvar på hemmaplan denna säsong. Många lag åker hem med 0 mål i protokollet och då blir denna lina svår att klara.

Lycka till om ni ryggar detta speltips ! 

 

 

 

Tipsa om Speltips: Göteborgsderby från Allsvenskan 24/9 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades