Speltips: Fotboll från Championship 10/11

Lördagens speltips kommer från engelska Championship och det är topplaget Middlesbrough som tar emot nykomligen Wigan denna eftermiddag. 
Middlesbrough som alltid varit ett starkt hemmalag ska nu möta ett av ligans sämsta bortalag. 
Här tar jag given rygg på Middlesbrough och blir väldigt förvånad om de inte jobbar hem 3 nya poäng på Riverside Stadium. 

Speltips: 

Här möts tabell 4an Middlesbrough och Wigan som ligger på plats 16. 
Det är ett målsnålt hemmalag som ska ta sig an en kaxig nykomling som inledningsvis chockade de flesta. 
Medan Middlesbrough spelar ett tajt och diciplinerat försvarsspel så spelar Wigan ett mera “hawaii” spel där anfall är mycket roligare än försvar. 
Ett spel som i längden inte håller och det märks också på deras resultat. 
Middlesbrough har bara förlorat en hemmamatch, medan Wigan bara vunnit en bortamatch. 
Stort favoritskap till Middlesbrough med all rätt och den raka 1an synas till 1.70 på LeoVegas innan den går ner !

Middlesbrough:

Laget ligger 4 i tabellen med raden 7-7-2 och målskillnad 17-8. 
På hemmaplan har man raden 4-3-1 och snåla målskillnaden 8-3. 
Man snittar alltså bara 1 mål framåt och 0.375 mål bakåt. Otroligt målsnålt lag och det är deras superdefensiv som lagt grunden till att man är så svårslagna. 
Man kommer till start med ganska blandad form, man varierar vinster och kryss i var och varannan match och suger in poäng i nästan varje omgång. 

Nu ska man ta emot ett av ligans sämsta bortalag denna säsong och visst ska man ha bra chans att ta hem ytterligare en seger mot nykomlingen som är helt ut form.

Wigan: 

Laget hittas på en 16e plats med raden 6-2-8 med målskillnad 19-24. På hemmaplan har man tagit 17 av sina 20 poäng så ni förstår vilka problem de har med bortaspelet då !
På bortaplan har de raden 1-0-7 och målskillnad 8-17. Med denna statistik så hittas de så långt ner som plats 21 i bortatabellen. 

Förutom sitt usla bortaspel så är formen totalt sett inte bra heller. Man har förlorat 4/5 senaste matcherna och bara 1 seger sista 7 veckorna. Dessutom har laget förlitat sig på 2st stora anfallsprofiler hela säsongen och det finns risk att man måste spela utan båda i detta möte. 
Målkungen Nick Powell har ryktats just till Middlesbrough och missade även förra matchen pga skada. Han satt inte ens på bänken och jag tror inte han kommer till start till denna match. 
Deras näst bästa målskytt Will Grigg är skadad och har saknats i 4st matcher på rad, stort avbräck. 
Det var dessa 2 herrar som var grunden till att Wigan tog sig upp från League One förra säsongen och självklart minskas poängchanserna drastiskt om ingen av dom spelar.  

Tabellen:

Middlesbroughs hemmamatcher denna säsong:

Wigans bortamatcher denna säsong:

Saker som talar FÖR och EMOT spelet:

✅ Middlesbrough är svårslagna och bara förlorat 2 av de 20 senaste matcherna.

✅ Middlesbrough har utan tvekan ligans bästa försvar.

✅ Wigan har förlorat 4/5 senaste matcherna.

✅ Wigan har förlorat 7/8 bortamatcher hittills.

✅ Wigan ser ut att sakna sina 2 bästa målskyttar Powell och Grigg pga skador.

⚠️Middlesbrough är väldigt målsnåla, lyckas Wigan göra ett mål så blir det svårt att vinna pga svagt målskytte.

Utgångstips 1-0, 2-0 !

Lycka till om ni ryggar !

 

 

 

Tipsa om Speltips: Fotboll från Championship 10/11 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades