Speltips: Europa League Kvalet 8-delsfinal 19/7

Torsdagens speltips kommer från 8-delsfinalen i Europa League kvalet. Det är hemmastarka och bekanta Molde från Norge som tar emot Glenavon från Nordirland. 
Spelmässig slakt står på schemat och här tar jag rygg på hemmastarka norrmän till ett bra specialspel !

8-delsfinal: 

Här möts Molde som ligger 111:a på världsrankingen och Glenavon som ligger på plats 425 i samma tabell. 
Det skiljer alltså ganska mycket på lagen och det märktes i första mötet. Trots att Molde hade bortaplan dominerade dom matchen från början till slut men fick inte bollen över linjen tillräckligt många ggr. 
Spel mot ett mål och det är en gåta hur Molde bara kunde göra 1 mål på alla dessa lägen. Att dom dessutom missade en straff i slutet är såklart inte godkänt ! 
Här tror jag Molde åter igen dominerar från början till slut. Kommer 1-0 är de vidare på antal bortamål och då måste Glenavon lyfta laget. 
Då är jag övertygad om att både 2-0 och 3-0 kommer. Därför spelar jag här “Molde gör mål i båda halvlekarna” till 1.60 hos LeoVegas !

Molde: 

Norrmännen ligger 3a i den inhemska ligan och är faktiskt ligans bästa hemmalag just nu !
På hemmaplan har de raden 7-0-2 och målskillnad 23-7 på sina 9 matcher. 
Ser vi på dom senaste matcherna i ligan kommer de med 4 raka segrar med resultaten 2-0, 3-1, 3-0, 5-1 på hemmaplan. 
Kastar vi ett öga på den totala formen så har detta speltips suttit i dom 3 senaste och Molde har gjort enorma 12 mål på dessa 3 matcher !
Truppen är intakt och jag tror de trampar gasen i botten direkt för avgöra detta möte och kommer inte spara på krutet. 

Glenavon:

Laget från Nordirland har inte börjat sin säsong än. Första matchen mot Molde va deras första tävlingsmatch denna säsong och det märktes ju för de hängde inte med alls. 
Förra säsongen slutade de 3a i sitt lilla mästerskapsslutspel där bara 6 lag var med. Jag har svårt att avgöra deras kvalité då de slutar 3a men har då målskillnaden 85-52. 
Så trots en bra slutplacering så har de inget bra försvar och har då mött lag som är flera klasser sämre än Molde på pappret. 
Att de nu ska ge sig iväg på en tuff bortamatch med endast en tävlingsmatch i kroppen och stå emot i 90 min har jag svårt att se hur det ska gå till. 

Jag har nyss suttit och kollat highlights från förra mötet och det var inte många anfall de kom med. Trots det gjorde de 2 mål framåt men då var 1-1 målet en blunder av Moldes målvakt. 
Nä detta lilla lag från Nordirland ska inte ha mycket att hämta på bortaplan utan får ställa in sig på att parkera bussen och hoppas det håller.

Kort fakta om förra matchen:

# 2-1 Glenavon blev slutresultatet på tavlan men spelet sa något annat. 
# Ex 39 – 61 % boll till Molde trots bortaplan !
# Molde pressade massivt inledningsvis och tog rättvist ledningen till slut. 
# 1 min senare fick Glenavon hörna. Den slogs väldigt nära målvakten och egentligen ska han bara boxa bort den enkelt men tvekar så högerbacken nickar in 1-1 precis framför ögonen på Moldes målvakt.
Otroligt tafatt av honom och det där målet ska bara inte få ske ! Uruselt ingripande. 
# I andra hl fortsatte Moldes press och mitt i all anstormning får Glenavon en 2 vs 1 kontring som de håller på att slarva bort. Med minsta marginal får de in 2-1 målet iallafall under målvakten och precis vid stolpen. 
# Moldes press fortsatte men Glenavons målvakt gör en bra match och står emot alla lägen. 
# Moldes får till slut utdelning av all press och döms en korrekt straff. Av någon konstig anledning är det Fredrik Aursnes som får chansen från straffpunkten. Den tar han inte och missar hela målet….. 

Här tror jag Molde kommer dominera hela matchbilden igen och gör minst 1 mål i första halvlek som tvingar Glenavon att lyfta laget. 
Då borde detta starka hemmalag inte ha några problem att trycka in de avgörande målet som stänger detta dubbelmöte !

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

Molde är väldigt hemmastarka med 4 raka segrar och vunnit 7/9 hemmamatcher i ligan denna säsong.

Glenavon har inte startat sitt ligaspel än och har bara en tävlingsmatch i benen.

Molde dominerade totalt första matchen men en storspelande målvakt och en dålig straffskytt gjorde att de åkte hem med en knapp förlust. 

⚠️ Ser egentligen bara en risk mot detta spel. Och det är om Glenavon parkerar 10-mana bussen i målvaktens knä för att klara 0-0 till halvlek. 

Lycka till om ni tar rygg !

Tipsa om Speltips: Europa League Kvalet 8-delsfinal 19/7 till dina vänner

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18.000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades