Speltips: Dagens Bank Molde – Stabaek 23/6

Lördagens speltips och Dagens Bank kommer från grannlandet Norge och det är lite fotboll på schemat. Här möts ett starkt hemmalag i Molde och ett klent bortalag i Stabaek. Här klipper jag oddset 1.72 direkt !

Dagens Bank:

Matchen kommer från Eliteserien och är mellan tabell 8an Molde och Stabaek på plats 14. Det skiljer nästan dubbelt så mycket poäng mellan lagen och då är bara 13 omgångar spelade. Molde är just nu ett av de bästa hemmalaget i år medan Stabaek är ligans näst sämsta bortalag. Tittar man på lagens form och inbördes möten här på Aker Stadion så finner man högt spelvärde på en Moldeseger. Jag tror lagens målform håller i sig och Molde fortsätter segertåget på hemmaplan och Stabaek fortsätter ner mot nedflyttningsplatserna.

Molde:

Laget ligger på plats 3 i hemmatabellen. Där har de raden 5-0-2 och målskillnad 15-6, +9. Förra årets 2a plats i ligan ska självklart försökas göras om i år men då måste laget få till sitt bortaspel. Det har inte stämt alls medan segrarna istället har kommit på hemmaplan. 2 plumpar i protokollet mot Odd och Bodö/glimt annars står de 100 %iga inför hemmafansen. Segrarna har skrivits till 5-0, 2-1, 2-1, 2-0 och sist 3-1. Laget kommer med många bortamatcher i bagaget och dessvärre en resultatrad som inte ser så trevlig ut. På dom 8 senaste matcherna har 5 av dom varit på resande fot. Nu vänder de hem till sin borg där de trivs bäst och med en träningsmatch i kroppen mot Malmö FF så Molde har matchtempot i kroppen medan Stabaek har vilat helt i uppehållet. !

Stabaek:

Laget ligger näst sist på plats 15 i bortatabellen. Där har de raden 0-2-5 och målskillnad 6-16, -10. Förra årets 9e plats ser jobbig att upprepa. Just nu ligger de i bottenträsket och får inte alls spelet att stämma varken hemma eller borta. De kommer till start med 5 förluster på senaste 7 matcherna och enda glädjen fick de hemma mot mittenlaget Odd. Det som oroar fansen mest är såklart bortaspelet. Sist förlorade dom med 4-2 borta mot Sarpsborg. Men innan dess hade de blivit nollade i 5 raka bortamatcher ! Den offensiven duger såklart inte mot hemmastarka Molde och måste lyfta sig flera nivåer om de ska kriga hem några poäng här.

Inbördes möten:

Som ni ser så brukar det bli fina målfester här på Aker Stadion och Molde står för de flesta målen. Tittar vi på dessa 8 senaste matcherna så har Molde vunnit 6 av dom. Nu när Stabaek fått stora offensiva problem på bortaplan så tror jag ytterligare en seger kommer för Molde !
Bra form mot dålig form, förvånar mig inte om detta slutar 3-0.

Saker som talar FÖR och EMOT spelet:

 Molde är riktigt hemmastarka och vunnit 70% av sina matcher.

 Stabaek har dålig bortaform och förlorat 70 % av sina matcher.

 H2H så har Molde ett starkt övertag mot Stabaek.

 Stabaek har inte spelat någon träningsmatch under uppehållet och har inte samma matchtempo i kroppen.

 Moldes centrala mittfältare Hussain missar matchen pga för många gula kort.

Lycka till om ni ryggar !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.