Speltips: Dagens Bank från Superettan 7/10

Söndagens speltips och Dagens Bank kommer från Superettan och det är Varberg som tar emot Norrby denna eftermiddag på Påskbergsvallen. Det är 2 lag som verkligen är indragna i bottenstriden och kan få lämna Superettan om det vill sig illa. Båda lagen har bra form och med ganska trasiga försvar, här kliver jag in på mitt favoritspel till fina 1.74 !

Dagens Bank: 

Varberg på plats 13 tar här emot Norrby på plats 9. Varberg ligger på kvalplatsen för att åka ur och Norrby ligger bara 6 poäng före så de är inte på säker mark än med 5 omgångar kvar. 
Båda lagen har höjt sig sista omgångarna med “kniven mot strupen” och Norrby har öst in mål på slutet. 
Detta är en så kallad 6 poängsmatch och väldigt viktigt att man inte förlorar den mot en annan konkurrent i bottenstriden. Med två väldigt svajiga försvar så väljer jag att lägga pengarna på BLGM till 1.74 hos Bethard. 
I skrivande stund ligger oddset bara på 1.68-1.70 hos de andra bolagen. 

Varberg: 

Laget ligger på plats 13 med raden 6-8-11 och målskillnad 34-42 efter sina 25 matcher. 
På hemmaplan har man spelat 2-4-6 och gjort 15-22 i målprotokollet. Det ger ett snitt på 1.25 mål framåt och 1.85 mål insläppta. Med den siffran har de släppt in näst flest mål av samtliga lag på hemmaplan. 
Att man idag står som klara favoriter enligt oddsen för mig är obegripligt, speciellt när Norrby öser in mål och kommer med 4 raka segrar i bagaget. 
Men Varberg har varit svårslaget sista tiden och endast 2 förluster sista 10 matcherna. Sist bortabesegrade man starka Degerfors med 0-1. Matchen enda mål gjordes av mittbacken Sebastian Möller, ett långskott rakt upp i krysset som var otroligt vackert att se. Till denna match är den givna mittbacken avstängd pga gula kort och lämnar såklart ett stort hål i backlinjen efter sig. 

Norrby: 

Laget ligger 9a i tabellen med raden 9-5-11 och målskillnaden 28-40 efter sina 25 matcher. 
På bortaplan har man spelat 3-4-5 och målskillnad 12-21. Det ger ett målsnitt på 1 mål framåt och 1.75 mål insläppta. Men då ska man tänka på att laget startade serien bedrövligt och hade en period där man bara gjort 2 mål på 7 omgångar. Sedan dess har man sakta lyft sig och sista 5 omgångarna har varit galna spelmässigt och målmässigt. 1-1 borta mot Landskrona, 3-2 seger mot Frej, 2-3 seger mot Brage, 2-1 seger mot Värnamo och sist 3-2 seger mot Halmstad. 4 raka segrar och totalt 11 mål på dessa matcher, Varberg kommer få det svettigt nu när deras ordinarie mittback är borta. 
6 poäng ner till just Varberg på strecket, matchen är otroligt viktig att inte förlora så Norrby kommer säkert få fina kontringsmöjligheter då det är Varberg som måste framåt. 

Lagens form sista 5 matcherna: 


Här ser ni att trots att detta är 2 lag på undra halvan så har de spelat väldigt bra på slutet. 
Norrbys målfester har ju varit en fröjd för fansen sista tiden och jag hoppas det fortsätter även i denna match.

Tabelläget inför slutspurten: 

Anmärkningsvärd info om de bristande försvaren:

# Varberg har bara hållit nollan i 4/25 ligamatcher denna säsong. 
# Norrby har bara hållit nollan i 5/25 ligamatcher denna säsong. 
Det är 2 riktigt svajiga försvar som möts denna eftermiddag och det händer inte alltför ofta att lagen håller tätt bakåt !

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Båda lagen behöver 3 poäng men framför allt kan det bli förödande med en förlust. 

✅ Båda lagen snittar över 1 mål framåt och nästan 2 mål bakåt. 

✅ Norrby vann årets möte på hemmaplan med 2-1. 

✅ Norrby har målskillnad 12-8 i sina 5 senaste matcher. 

✅ Varberg är klara favoriter enligt oddsen men inte hållit nollan eller vunnit på 9 raka hemmamatcher.

✅ Varberg har sin viktiga mittback Sebastian Möller avstängd.

⚠️ Eftersom matcher gäller så mycket så finns såklart risken för en stel första halvlek innan matchen tar fart.

Lycka till om ni ryggar Dagens Bank !

 

 

Tipsa om Speltips: Dagens Bank från Superettan 7/10 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades