Speltips: Dagens Bank från Norge 22/5

Tisdagens speltips och Dagens Bank kommer med en fotbollsmatch från norska OBOS-ligan och det är tabell 2an Viking som tar emot serieledande Aalesund. 8 omgångar är spelade och dessa lag fullständigt ÖSER in mål och snittar ca 3 mål framåt! Om den målformen håller i sig så har jag hittat ett grymt spel till oddset 1.90 och skickar in 7000 kr utan att tveka !

Dagens Bank:

Här har vi en liten seriefinal efter 8 omgångar. Det är Viking och Aalesund som trampat gasen i botten direkt och motståndarnas försvar står fortfarande chockade efter slutsignalen. Båda lagen öser in mål och de gröna segermarkeringarna duggar tätt i resultatlistorna. Här tror jag båda lagen vill spänna musklerna och få ett litet “ryck” i toppen då dom redan nu har dragit ifrån övriga lag i tabellen. 
Här utser jag BLGM till Dagens Bank som ger 1.60 men kryddar spelet lite. Eftersom båda lagen öser in mål så synar jag BLGM+2.5 mål totalt till fina oddset 1.90 istället och det spelet har suttit i 8/10 senaste inbördes, sjukt va ?!

Viking: 

Laget ligger 2a i totaltabellen och 3a i den haltande hemmatabellen. På hemmaplan har de raden 3-0-1 och målskillnaden 12-5 ! Det ger ett målsnitt på 3 mål framåt och 1.25 mål bakåt. 
Deras 4 matcher har slutat 0-2, 4-0, 3-1, 5-2 och dagens spel har suttit i båda dom sista matcherna. Nu möter de hittills sitt svåraste motstånd och vad mer kan motivera laget än att ta över serieledningen ? 
Förra säsongen spelade båda dessa lag i högsta serien i Norge men båda lagen floppade totalt och kom sist och näst sist. Så lagen känner varandra väl och jag kan inte se någon favorit till segern. 
Viking står som favorit hos bolagen men jag tror det endast grundar sig på hemmaplan för lagen i grunden är lika bra och båda har bra form. 

Aalesund: 

Laget toppar tabellen och är fortfarande obesegrade. På bortaplan ligger de 2a i tabellen trots att de har spelat en match mindre än det bästa laget (Viking). 
På bortaplan har de raden 3-0-0 och målskillnad 8-4. Det ger ett målsnitt på 2.7 mål framåt och 1.25 mål bakåt. Deras resultat hittills är 1-2, 1-3, 2-3 och dagens spel har suttit i alla 3 matcherna. 
Även Aalesund som sagt blev degraderade till denna säsong och de har samma mål som Viking, ett snabbesök i denna liga för att snabbt återgå till Eliteserien igen !
Mycket prestige i mötet och Aalesund vann detta möte förra säsongen med 1-2 och trivs riktigt bra på denna arena. 

Inbördes möten: 

Lagen känner varandra väl och hängt i högsta ligan många år nu. Tittar vi på dessa tidigare möten så finns ju en röd tråd genom de sista 6 år.

Spelet BLGM har gått in 5 ggr i rad och i 12/13 senaste mötena !
Över 2.5 mål har suttit i 9/10 senaste matcherna !
BLGM+ö2.5 mål har suttit i 8/10 senaste mötena och ger nu 1.90 i odds !

Den röda tråden är ju att det ofta blir målrikt när lagen möts och varför skulle det vara någon skillnad nu ?

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ 2 extremt målrika lag som snittar ca 3-1 på sina hemma respektive bortamatcher denna säsong.

✅ BLGM har suttit i 12/13 matcher och BLGM+ö2.5 mål i 8/10 senaste inbördes.

✅ Båda lagen har som ambition att återgå till Eliteserien och en seger här innebär väldigt viktiga poäng trots början av säsongen. 

⚠ Seriefinal, kan bli avvaktande spel första 30 för att “känna och klämma” på varandra innan matchen drar igång. 

Med alla dessa målrika matcher inledningsvis samt denna galna inbördes möten statistik så känner jag mig riktigt nöjd med detta spel. 
Jag brukar inte höja insatsen såhär mycket på specialspel men här är magkänslan riktigt bra. 
Medan jag satt och skrev reken så märkte jag att min kollega Sebastian Wilhelm Andersson skrivit en rek till samma match haha. 
Om ni vill läsa hans tankar om matchen så finns hans rek --> HÄR <– 

Lycka till om ni ryggar !

 

Tipsa om Speltips: Dagens Bank från Norge 22/5 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades