Speltips Championship: Derby vs Leeds 11/8

Lördagens speltips hämtas från Championship och matchen mellan Derby och Leeds. Det är väldigt tidigt på säsongen men här har jag feeling på ett nytt överspel. Över 2,5 mål ger 1,95 i odds.

Derby

Derby slutade 6a i förra årets Championship och har förhoppningar att vara med högt upp även denna säsong. Laget står just nu på 5 raka hemmasegrar med förra säsongens 3 sista samt 2 träningsmatcher. Första matchen denna ligasäsong vanns borta mot Reading med 2-1. Derby har gått mållösa framåt i endast 2 av de 15 sista matcherna och 10 av dessa har spelats med 3 mål eller fler. 9 av dessa har varit med BLGM. På de 10 sista hemmmatcherna har 10 varit över 2,5 mål och 7 av 10 har varit med BLGM.Statistiken visar tydligt att överspel och BLGM oftast sitter när Derby spelar hemma. Derby är svårslagna hemma med 8-4-3 de senaste 15 matcherna.

Leeds

Leeds är ett lag som ofta har höga förväntningar i Chapionship men som inte riktigt får till det hela vägen. Leeds står just nu med 3 raka segrar efter 3-1 vinsten i premiären mot Stoke senast. 6 av de 10 senaste matcherna innehåller 3 mål eller fler och 8 är med BLGM. Leeds anfaller ofta friskt framåt vilket straffar sig bakåt. Vad gller bortaspelet är åter igen 6 av 10 över 2,5 mål och 7 av 10 med BLGM varav de 6 senaste. Båda de 2 senaste bortamatcherna har innehållit 7 mål. 4 av 6 senaste är med 3 mål eller fler.

Inbördes möten

De 2 senaste mötena har slutat över linan för detta speltips och totalt 4 av 6. När Derby har spelat hemma så har 3 av 5 senaste slutat med 3 mål eller fler.

Analys

Mötet innehåller 2 lag som vill framåt och som oftast spelar BLGM men sällan med kryss. Jag tycker att det finns stora möjligheter att det också blir så i detta möte. 3 mål känns fullt rimligt med 2-1 eller 1-2. Oddset till nästa 2 gånger pengarna känns därmed fullt spelvärt.

Saker som talar för och emot

✅ Derbys statistik

✅ Leeds statistik

✅ Inbördes möten

⚠ Det är tidigt på säsongen av Championship

⚠ En del magkänsla är med i reken

 

Mitt spreadsheet hittar ni här

 

Speltips: Över 2,5 mål

Odds: 1,95

Spelstopp: 18:30

Spelbolag: Leovegas 200% bonus upp till 2000kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.