Speltips:

Vi riktar blickarna mot SHL och torsdagens möte mellan formsvaga Brynäs IF och stekheta Rögle BK. Det är totalt skilda världar här. Ett Brynäs som kämpar i botten av tabellen mot tabellettan Rögle som verkligen inlett denna säsong på ett minst sagt övertygande sätt. I 4 av Brynäs 5 senaste matcher har laget släppt in minst 3 mål samtidigt som Rögle gjort minst 3 mål i 4 av sina 5 senaste bortamatcher. Som ni nog förstår så tänker jag ge mig på ett målspel på Rögle här. Man har rejäl klass offensivt och har gjort mycket mål hittills under säsongen. Tror man fortsätter med det nu då man gästar ett av de formsvagaste lagen i ligan. Jag lirar 7 units på Rögle över 2.5 mål (inkl. förlängning och straffar) till oddset 1.84 hos LeoVegas.

Brynäs IF:

Gävlegänget har inte direkt fått någon smakstart på den här säsongen då man endast fått ihop 10 poäng på sina 11 första matcherna och med den icke så smickrande målskillnaden 22-39! Man har förlorat 8 av sina 10 senaste matcher och dessutom även släppt in 3 mål eller fler i 8 av sina 10 senaste. Anton Rödin och Greg Scott, de två stjärnorna som återvände till Brynäs inför den här säsongen, har med all rätt höga krav på sig och dom måste höja sig avsevärt för att få fart på sitt Brynäs. Rödin står hittills på 7 poäng och Scott 5. Nicklas Danielsson är också en tilltänkt spetsforward och han står också på 7 poäng. Dessa herrar måste kliva fram om laget ska lyfta i tabellen framöver. Tomi Sallinen, Adam Brodecki och Linus Ölund är 3 andra spelare som även dom måste komma igång för lagets bästa. 3 pinnar vardera har dem skramlat ihop och det är alldeles för svagt. Trettondeplacerade Brynäs har mycket att jobba på och får nu tuffast möjliga motstånd då serieledande Rögle kommer på besök. 

Rögle BK:

Tvärtom så är formen i Skåne-laget riktigt, riktigt bra. Har fått en strålande start på säsongen då man inkasserat hela 27 poäng på sina 12 matcher så här långt. Det gör att man toppar tabellen med sin fina målskillnad 35-21. Rögle har nu vunnit 8 av sina 10 senaste matcher och har mäktat med minst 3 mål framåt i 7 av sina 10 senaste matcher. I de senaste 2 inbördes mötena mot Brynäs har Rögle gjort 4 mål i vardera match. Har fantastiska offensiva kvalitéer i laget då man har en av ligans bästa backar i Kodie Curran som leder hela Rögles interna poängliga med sina 14 poäng. Sedan finns vassa forwardsstjärnor som Dennis Everberg, Daniel Zaar och Leon Bristedt i truppen som även dom haft en fin säsongsinledning. Everberg har hittat nätet hela 7 gånger och är bevisligen en riktig målspruta.

Brynäs 5 senaste matcher:

Stort lycka till vid rygg!

Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till