Astana - Kunlun

Speltips: Barys Astana – Kunlun Red Star (KHL, Kazakstan, 10/1)

Hej spelvänner, efter en hektisk inledning på 2019 med familjen följer här min andra rek för i år. Hoppas ni får samma känsla som jag har fått!


Barys Astana

Astana har 4/5 senaste vinster och ligger på fjärdeplatsen i Eastern Conference med 65 poäng efter 45 matcher. Med raden 23 (W), 6 (OTW), 7 (OTL) och 9 (L) har man gjort det riktigt bra. Med 144 mål framåt och 113 bakåt har man + 31 i målskillnad. På hemmaplan har man också 4/5 senaste vinster, här får man bara inte tappa poäng om man vill komma före Metallurg som lurar hak i häl med 1 poäng mindre och en match mer spelad. Med ett stabilt målvaktspel av givne förstakeepern Henrik Karlsson på drygt 92,4 i räddningsprocent och snittar 2,12 mål bakåt kan man konstatera att backarna inte gör sitt jobb fullt ut och ger den hjälp målvakten behöver framför kassen. Astana har ett av ligans bästa powerplay, plats 3 i PP-tabellen med 26,6% på 158 tillfällen, förvånar mig att 26,6% räcker till tredjeplatsen dock. Boxplay ser sämre ut, där ligger man på 16:e plats i BP-ligan med 79,9% på 154 utvisningar.

Inga skador eller avstängningar finns.

Astanas 10 senaste hemmamatcher:

Astana

Kunlun Red Star

Skadedrabbat Kunlun ligger på niondeplatsen med 41 poäng på 46 matcher, 104:134, -30 i målskillnad, direkt under slutspelsplats och jag ser inte att man kommer lyckas ta sig till slutspelet. Tractor Chelyabinsk innehar just nu sista slutspelsplatsen med 43 poäng och en match mindre spelad. Här börjar truppen känna pressen och med alla skador som finns bådar det inte gott. Med 4/5 senaste förluster på bortaplan blir det ändå en lång resa från Kina till Kazakstan där man ska försöka rå sig på Astana, vilket man inte kommer lyckas med. Kunlun ligger på 14:e plats i PP-ligan med 17,3% på 173 tillfällen. I boxplay har man 78,7% och det täcker till åttondeplats på 150 utvisningar. Alexander Lazushin är given förstakeeper med 28 matcher, 92,4 i räddningsprocent och snittar 2,25 mål bakåt.

Det finns åtta skador, fyra backar samt fyra forwards.

Kunluns 10 senaste bortamatcher:

Kunlun

Inbördes möten:
Astana har vunnit 4/5 senaste, en på övertid
Med hemmaplansfördel har Astana vunnit 4/5 senaste, 1 på övertid. 2 vinster och 1 förlust är dock träningsmatcher.

Saker som talar FÖR och EMOT:

✅ Astana har vunnit 4/5 senaste hemmamatcherna
✅ Astana har det tredje bästa powerplayet i hela ligan
✅ Kunlun har 4/5 senaste förluster på bortaplan
✅ Kunlun har ett dåligt powerplay med ett mediokert boxplay
⚠️ Med mycket skador i Kunlun, Astana med dåligt boxplay, målvakter som snittar 2+ insläppta per match.

Land & liga: Kazakstan, KHL
Spelstopp: 14:30
Spelbolag:  Unibet
Speltips: Barys Astana, rak 1:a
Units: 4/10
Odds: 1,65

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.