Speltips: Arsenal – Man City Fotboll 1/3

Dagens speltips hittas i engelska Premier League och det är ett tungsviktsmöte mellan Arsenal och Man City på TV ikväll. Här finns det egentligen bara ett lag på planen och jag synar detta höga odds direkt utan att tveka. Misstänker ett oddsras ju närmare matchstart vi kommer och klipper till här ! 

Matchen: 

Detta är mötet mellan tabell 6an Arsenal och överlägsna serieledarna Man City. Två lag som alla känner väl till och kan deras styrkor och svagheter utantill. 
Som Arsenalsupporter får man lägga känslorna åt sidan här och bara klippa den fina matchoddset på City direkt innan det sjunker. Jag kan faktiskt inte förstå hur oddset kan vara 1.82 när EXAKT samma lag möttes för 4 dagar sedan och City vann då enkelt med 3-0. Okej det var i cupenfinalen men det går faktiskt inte ens att skylla på det. Båda lagen startade med bästa möjliga elva så bortförklaringar som “de går inte in för cupen” går inte att använda. 

Nu är detta ligan och båda lagen slåss om olika saker ikväll. Arsenal har 8 poäng upp till Chelsea som har platsen för CL och lär satsa allt framåt för att minska glappet. City leder ligan och har ett järngrepp om pokalen med 13 poäng ner till United. Kan de slappna av ikväll ? Absolut inte ! Här kommer det vara plattan i botten och jag är övertygad om att de plockar ner Arsenal även idag och synar 2an !

Arsenal: 

Arsenal ligger 3a i hemmatabellen med raden 10-2-1 och målskillnad 36-14 och har spelat väldigt bra på hemmaplan. Nu tänker ni väl att jag är helt galen som spelat emot den statistiken haha. 
Men som alla inbitna Arsenalfans vet så är dom defensiva siffrorna allt annat än stenklara. Det är ett virrigt försvar som ofta hamnar i trubbel som en panikrensning räddar upp. Nä det är ett försvar som oftast räcker till mot de sämre lagen men när City kommer på besök så kommer jag titta på matchen med ena handen framför ögonen haha. Offensivt har det sätt väldigt bra ut på hemmaplan men nu är lagets bästa målskytt Lacazette skadad och hans 9+3 kommer saknas ikväll. Arsenals näst bästa målskytt denna säsong heter Aaron Ramsey och han står på 6 mål, det säger en del om vårat målskytte. 

Nu är Pierre “bommerang” invärvad och absolut en klassanfallare. Men han spelade även matchen för 4 dagar sedan och det var inte många lyckade dueller mot Citys backlinje från hans sida. 

Man City: 

Den överlägsna serieledaren med den överlägsna offensiven. Detta lag vann alltså för 4 dagar sedan med 3-0 mot Arsenal och nu kan de lägga till ytterligare en positiv sak till sin offensiv. Gabriel Jesus gjorde comeback efter sin skada och kroppen höll för kvarten han spelade. Jag vet inte om han startar ikväll men även OM City skulle ligga pyrt till med 30 kvar så är det en ordentligt offensiv kraft att tillgå om det skulle behövas. City ligger som ohotad 1a i borta tabellen med raden 10-2-1 och målskillnad 29-10. Ni ser likheten med Arsenals hemmarad va? Det är alltså 2 lag som radar upp segrar på hemma respektive bortaplan. 
Då är det grundstyrkan som avgör och det är inte många Arsenalspelare som platsar i detta lagbygge Gardiola pusslat ihop.

Statistik, form & inbördes: 

Arsenal har raden 2-0-3 senaste 5 matcherna där de har förlorat mot Tottenham, Östersund och senast detta City. 
City har raden 3-1-1 senaste 5 matcherna där 4 av dom varit på resande fot och förlusten kom mot Wigan i cupen. För övrigt en match City hade 17-83% bollinnehav och 1 man mindre i, men fick inte in kvitteringen. 

Tittar vi på inbördes möten så har City vunnit dom 2 senaste mötena och 3/5 senaste totalt. Bara dom 2 senaste mötena har varit inom 3 månader och skrivits till överlägsna siffrorna 3-1 och 3-0. 

Va förra mötet jämnt då ? Njaa kolla denna fakta: 
43-57% boll till City
5-12 i målchanser
5-8 i avslut
2-7 i hörnor
4-2 gula kort. 
Så trots att City nästan ledde hela matchen så va det dom som förde tillställningen medan Arsenal fick stå och titta på. 

Att nu samma lag ställs på banan igen samt en Gabriel Jesus som kanske startar tycker jag pekar bara åt ena hållet. Man City ska ha stora chanser att vinna även detta möte !

Utgångstipset landar på 1-2, 0-2 och Wenger kommer få stå med händer utsträckta och gapa åter igen precis som huvudbilden visar !

Lycka till om ni ryggar !

 

Tipsa om Speltips: Arsenal – Man City Fotboll 1/3 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades