Speltips: Aalesund – Ham-Kam Fotboll 27/5

Söndagens speltips kommer från vårat grannland Norge och det är topplaget Aalesund som tar emot mittenlaget Ham-Kam i OBOS-ligaen. Tittar man bara på tabelläget så ser det ut som en lätt hemmaseger men det finns andra faktorer som gör att jag här kommer hoppa upp på Aalesunds breda ryggtavla !

Matchen: 

Här möts två lag som förra säsongen befanns sig väldigt långt ifrån varandra i ligasystemet. Aalesund åkte ner från högstaligan medan Ham-Kam har kommit upp från div 2 till denna säsong.
Så det skilde alltså en hel liga mellan dom och som ni förstår är Aalesund vana att möta betydligt tuffare motstånd än dagens. 
Det märks också för Aalesund har rivstartat ligan med 7 segrar på 9 matcher och står fortfarande obesegrade. Här tar de emot nykomlingen från div 2 som börjat med ett par segrar men fått det svårt på bortaplan. Här tänker jag spela Aalesund -1 till fina oddset 1.93 hos Bethard !

Aalesund: 

Laget kommer alltså från en högre division och haft det väldigt enkelt inledningsvis mot detta svalare motstånd. De leder ligan med raden 7-2-0 och på hemmaplan har de 3-2-0 med målskillnad 12-3. 
De spelar en anfallsglad fotboll med 3-5-2 uppställning och det har gett resultat. Just nu har dom 2 målkungar bland de 3 bästa och det är inget som talar för att någon av dom inte skulle ta över ledningen när domaren har blåst av denna match.
Tittar man på dom 10 senaste hemmamatcherna (där hälften är träningsmatcher inför säsongen) så har de verkligen spelat ihop ett bra försvar. De har på dessa 10 matcherna målskillnad 22-4 och hållit nollan i 7 av dessa matcher. Förutom alla segrar så är det lagets prestation i förra omgången som imponerar mest på mig. En match som jag själv rekade och följde på en stream. De mötte då Viking på bortaplan som får anses vara säsongens svåraste match ! Viking följde också med neråt från högsta ligan så det är nog dom två lagen som kämpar om att klättra upp igen.

Det spelade Aalesund ingen roll att det va Viking på den sidan planen utan vann med imponerande 0-2 ! 
Där satte de verkligen ner foten och tog en 4 poängs ledning mot just Viking. Jag skulle bli extremt förvånad om man tappar poäng hemma mot Ham-Kam och ska de snabbt tillbaka till Eliteserien så är det endast 3 poäng som gäller här med. 

Ham-Kam: 

Laget kommer från Div 2 inför denna säsong och får nu testa vingarna bland bättre motstånd. De har inlett väldigt blandat och har efter sina 9 matcher raden 2-4-3 och på bortaplan har de raden 0-2-2 och målskillnad 6-8. De började med två stycken imponerande kryss borta mot Ullensaker och Åsane. Men därefter har det kommit två raka förluster borta mot bottenlag som Levanger och Kongsvinger. 
Tittar man bara på senaste 5 matcherna är det 3 segrar men samtliga på hemmaplan och en av dom i cupen.

Idag ställs de inför sin svåraste match hittills och om Aalesund trycker på som sist så ska denna match bara sluta på ett sätt. 
Aalesund imponerade så stort på mig sist att jag blir väldigt förvånad om de inte spelmässigt dominerar denna match och vinner med typ 2-0.

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

 Aalesund är vana att spela mot betydligt svårare motståndare.

 Aalesund kommer med enorm boost av att spöat Viking med 2-0 på bortaplan i förra omgången. 

 Ham-Kam har förlorat 2 raka bortamatcher mot bottenlag.

 Underskattning, Aalesund klarade säsongens svåraste match i förra omgången. Tar de denna nykomling för givet kan det snabbt smälla i eget nät. 

Här tror jag Aalesund tar uppgiften på allvar och går ut stenhårt. Tror på en 2-0 seger men självklart kan ett 2-1 resultat lura runt hörnet för ett Ham-Kam som gjort mål i alla bortamatcher.

Lycka till om du ryggar !

Tipsa om Speltips: Aalesund – Ham-Kam Fotboll 27/5 till dina vänner
Tänk på att betting ska vara kul och att man ska aldrig spela för mer än man har råd att förlora. Känner du dig minsta osäker så vill vi på 5spades rekommendera dig att gå in på Stödlinjen och ta del av informationen. Lycka till

DISKUTERA
Du måste logga in för att kommentera

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades