Speltips 1st Division: Skive – Esbjerg 16/5

Onsdag och dags för match i Danska 1st Division där vi hittar ett intressant speltips. Vi ser ett uppflyttningsjagande Esbjerg på bortaplan mot redan avhängda Skive. Det skiljer hela 38 poäng mellan lagen. Hemmalaget Skive står på 18 poäng efter 31 spelade matcher. Får vi in en tidig boll åt rätt håll så tror jag att det blir målkalas och tycker att 1.73 hos Leovegas är ett fint odds för över 2,5 mål.

Skive

Skive är som nämnt redan avhakade och har samlat in 18 poäng på 31 spelade matcher. Raden lyder 3-9-19 och 33-55 i målskillnad. Två lag åker rätt ur och det är 12 poäng upp till näst sista plats och ytterligare 5 till säker mark. På hemmaplan har man 1-6-9 och 21-34. Totalt har man ett målsnitt på 2,8 mål per match och 3,4 i snitt på hemmaplan. Skive har spelat 10 av 16 matcher över 2,5 mål på hemmaplan och nu tror jag att det är dags för ytterligare en. Visserligen har man lyckats hålla nere siffrorna en del det sista och spelat en del matcher under 2,5 mål men  nu är det dags att möta ett segersuget lag som dessutom gjort mest mål i ligan.

Esbjerg

Esbjerg är med och kämpar om en direkt uppflyttningsplats och ligger på andra plats, 3 poäng bakom Vejle. 17-5-9 är facit och 60-36 i målskillnad. Laget har gjort flest lag i ligan och här kan de bli åka av. Totalt har Esbjerg spelat 20 av 31 matcher över 2,5 mål vilket gör att dom toppar den tabellen med ett målsnitt på 3,1 mål per match. På bortaplan har man spelat 9 av 15 matcher över och har ett målsnitt på 2,6 mål per match. 3 av de 5 senaste bortamatcherna har slutat med över 2,5 mål och samma siffror gäller på de 5 senaste spelade totalt.

Ett mål av Skive är en bonus men ett laddat Esbjerg ska kunna lösa detta speltips själva

Inbördes möten

Senast slutade det 2-0 hemma för Esbjerg och gången innan blev det 2-1 borta till Esbjerg. Sedan finns det ett antal gamla möten där alla i princip slutat med över 2,5 mål. Vi kan inte dra för stora växlar av detta utan när de möttes senast så fanns det fortfarande en möjlighet för Skive att hänga kvar. Jag tror som sagt att det finns chans att det rinner iväg om det blir ett mål i början.

Saker som talar för och emot

✅ Esbjerg är starkast i ligan offensivt

✅ Esbjerg jagar uppflyttningsplats och lär komma 100% taggade

✅ Skive har redan åkt ut och kan vika ner sig vid underläge

⚠ Det är Dansk division 1 fotboll och allt kan hända

⚠ Skive kanske försöker hålla nere siffrorna så länge det går för sponsorer och publik

 

Mitt spreadsheet hittar ni här

 

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

Odds: 1,73

Spelstopp: 18:30

Spelbolag: Leovegas, 200% bonus upp till 2000kr

En tanke om “Speltips 1st Division: Skive – Esbjerg 16/5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.