Speltips 1. Deild: UMF Selfoss – Throttur Reykjavik 12/6

Nu känner jag att formen börjar infinna sig efter att fått kämpa mig fram första delen av Juni. Dagens 2 oddsare satt hur säkert som helst och så hoppas jag även att morgondagens speltips skall göra. Tisdagens speltips hämtas från Island och 1.Deild, matchen spelas mellan UMF Selfoss och Throttur Reykjavik. Statistiken talar för ett trendbrott och jag satsar min peng på över 2,5 mål till 1,57 i odds hos Betfair.

UMF Selfoss

Selfoss återfinns på en 8e plats i 1. Deild med 2-1-3 och 10-14 i målskillnad. 5 av 6 matcher över 2,5 mål och ett målsnitt så högt som 4 per match. På hemmaplan gäller 2-0-1 och 4-4, 2 av 4 över 2,5 mål och 2,7 mål per match i snitt. 8 av de 10 senaste matcherna har spelats över 2,5 mål och på hemmaplan 7 av 10. Selfoss som vi börjar få bra koll på nu blandar och ger i sina prestationer men allt som oftast både gör dom och släpper in mål. Selfoss tillsammans med Haukar har det högst målsnittet i ligan. Selfoss har spelat för raka matcher över 2,5 mål.

Selfoss 10 senaste matcher:

Throttur Reykjavik

Throttur ligger på platsen före Selfoss i tabellen och har det 3e högsta målsnittet i ligan. Snittet ligger på 3,8 mål per match och 5 av 6 hittills har spelats med 3 mål eller fler. Säsongen har inletts med 2-1-3 och 11-12. På bortaplan är 2 av 3 matcher över 2,5 mål och snittet ligger på 3,7 mål per match. Statistiken är i princip identisk med hemmalagets och 8 av 10 senaste är över 2,5 mål. På bortaplan är 9 av 10 över 2,5 mål. 8 av fallen är BLGM, så även Throttur blandar och ger. Throttur har spelat 6 raka matcher total över 2,5 mål.

Throtturs 10 senaste bortamatcher:

Inbördes möten

Nu kommer vi till det som jag kallade trendbrott i början av texten. Av 5 möten där Selfoss haft hemmaplan så har endast en av matcherna spelats över 2,5 mål. 3 raka är under. Senast lagen möttes så spelade Throttur hemma och vann då med 4-0. Jag tror att denna match blir ett trendbrott även på Selfoss hemmaplan.

Analys

Jag har svårt att blunda för den statistik som finns att tillgå i föregående matcher, statistik i ligan m.m. Jag tror starkt på över 2,5 mål då båda lagen gör och släpper in mål, nästan alltid åt båda håll och gärna mer än en gång. Denna tabell övertygar mig om att det är ett bra speltips även fast Selfoss har hemmaplan. Sett till senaste matcherna på Island så verkar det dessutom vara lite VM-feber på ön, då många matcher skenar iväg i målprotokollet.

Saker som talar för och emot

 Selfoss statistik

 Throtturs statistik

 Båda lagen är kapabla att göra mål, men snittar även 2 eller över 2 insläppta mål per match

⚠ Det har varit lite målsnålare när Selfoss haft fördel av hemmaplan

⚠ Det är 1. Deild och allt kan hända

 

Mitt spreadsheet hittar ni här

 

Speltips: Över 2,5 mål

Odds: 1,57

Spelstopp: 21:15

Spelbolag: Betfair – 100% upp till 1000 SEK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.