Spelförslag: KuPS vs Ilves 12/6 “Det psykologiska övertaget”

MATCHEN: 

Jag tror nog aldrig att jag har sett ett mer missvisande spelförslag än den vi bjuds på idag. KuPS står alltså i 1.75 gånger pengarna till att få med sig alla 3 poängen mot Ilves. Ilves däremot står i 4.75 för en bortaseger. Vi backar bandet 2 snäpp.

Har oddssättarna överhuvudtaget tagit hänsyn till inbördes möten och det psykologiska övertaget Ilves har på KuPs? Dessa 2 lagen har mött varandra 15 gånger sedan den 23e Januari 2015. 3,5 år senare kan vi konstatera att Ilves har vunnit 14 gånger och spelat oavgjort en gång. En ända gång har dessa 2 lagen kryssat och det skedde också 2015. Efter den 3-3 matchen har Ilves radat upp 13 raka segrar mot KuPs.

Det kliar en all in känsla i fingrarna till det skyhöga oddset 4,75 men jag väljer att gardera denna matchen då dessa ligor i princip kan sluta hur som helst. Jag tycker att 2,05 gånger pengarna på halvgardering och x2 är tillräckligt generöst för att inte värdesätta en dag som denna. Det är bara att tacka och ta emot om Ilves lyckas gå för den 14e raka segern idag. Finns inget mer att säga  om denna matchen än att detta är ett psykologiskt övertag i VÄRLDSKLASS!

KuPS:

En intressant detalj om KuPs är att man släpper in över hälften av alla sina mål i första halvlek vilket även har resulterat i att man har släppt in mål i ALLA sina hemma matcher den här säsongen. Okej att laget just nu ligger på en andraplats med 21 poäng och 10 efter Helsingfors men nu möter man ett minst lika bra lag som dom själva och som dessutom endast ligger 3 poäng bakom och flåsar med ett psykologiskt övertag av att vara obesegrade i 13 raka inbördes möten. Hur bra är man då idag?

Ilves:

En rolig notis om Ilves är att man har gjort första målet inom 15 minuter i 40 procent av alla sina matcher. Helt otroligt. Snacka om att lägga i 5ans växel direkt och köra tokoffensivt. Trots att laget inte är direkt övertygande i sitt bortaspel där man bara har fått med sig 2 segrar på 7 försök och förlorat 4 så tror jag att man vet med sig hur det känns att inte förlora mot KuPS. En halvgardering tror jag räcker långt idag.

Mitt Spreadsheet:

Inbördes möten: 

Jag tror aldrig att jag har sett ett sånt psykologiskt övertag förut. 14 vinster en oavgjord och 0 förluster. Ilves är obesegrade sen den 23e Januari 2015!!

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Ilves har 14 segrar på dom 15 senaste inbördes mötena

✅ Det skiljer bara 3 poäng mellan lagen där Ilves är minst lika bra

⚠ 6 nyckelspelare är tillbaka i Ilves efter landslags fotboll och är osäkra till spel idag

Speltips:Ilves eller oavgjort

Odds: 2.05

Spelstopp: 17.30

Spelbolag: Unibet – Unik bonus:200% upp till 1000kr

En tanke om “Spelförslag: KuPS vs Ilves 12/6 “Det psykologiska övertaget”

  1. Kenny says:

    Är ganska övrtygad om att detta hade fått ett helt annat utfall om det inte va för att Ilves drar på sig 2 röda kort i första halvlek och tappar 1-1 till förlust 3-1.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.