Spelförslag: Southport vs Chester FC 24/11 “English FA Trophy Qualifying”

MATCHEN:

I 2 veckors tid har det vilat en förbannelse mellan mig och Chester FC och det har kostat mig 180 mållösa minuter och 2 bakslag  men jag ger mig inte. Jag vet att Chester kommer bryta trenden och jag vet att det snart kommer en seger. Jag tror att den segern kan komma mot ett lag som ännu inte har vunnit på hemmaplan. 

Nu är det förvisso inte en ligamatch vi ger oss in på utan FA Cupen och återigen favoriserar jag Chester till att gå vidare om man ska se till lagens tabell läge och form. Båda lagen spelar i National Leauge North där Chester, trots 2 mållösa matcher ligger kvar på en 6e plats och endast har 4 poäng upp till serieledarna Bradford.

Southport däremot ligger på en femtonde plats med 17 inspelade poäng tillsammans med 2 andra lag och där det endast skiljer 6 poäng mellan dom och bottenlaget Nunenaton. Ett southport som dessutom inte har vunnit på hemmaplan efter 8 omgångar. Man står på 4 oavgjorda och 4 förluster och har målskillnaden 7/12 i jämförelse med deras målskillnad 15/14 på bortaplan.

Ett formsvagt hemmalag mot ett Chester som har 2 vinster, 4 oavgjorda och 3 förluster på bortaplan men som ändå  har förmågan att göra mål när man väl spelar fotboll igen ska inte ses som en omöjlighet. Chester har målskillnaden 32/26 där 10 av dessa målen har kommit i bortaspelet och där man likaså har släppt förbi sig 15 mål . Jag sätter ett utgångstips att Chester vinner idag och man gör det med 1-0. Lycka till!

 Mitt spreadsheet-Jorden runt

Tabell:

Chester ligger bättre till i tabellen och har 13 poängs försprång ner till Southport. Chester är hemmastarka och mindre bra på bortaplan där man endast har tagit 10 poäng på 9 matcher.

Men å andra sidan är så är Southport ett av dom sämsta hemmalagen där man bara skrapat ihop 4 poäng på 8 matcher medans man borta har spelat ihop 13 poäng.

Det skiljer sig även offensivt där Chester har gjort fler mål och släppt in 1 mål mer än Southport. Men trots detta så är Chester laget som har bäst form av dessa 2 lagen med 14 poäng på dom 8 senaste matcherna. Southport har 11 på sina 8.

Southport:Kortfattat kan vi summera Southport som en mediokert lag i nedre halvan av tabellen med raden 0-4-4 på hemmaplan och målskillnaden 7/12. Borta skrivs den raden till 4-1-4.

Chester:

Bättre förutsättningar med Chester som trots 2 mållösa matcher bara har 3 förluster på hela säsongen. Dock är man svårslaget då antal vinster (8 )och antal x  (6) nästan går jämnt upp

Inbördes möten:

Chester fick med sig 2-2 hemma och vann borta med 1-0 i förra årets 2 drabbningar.

Saker som talar FÖR och EMOT spelet: 

✅ Southport har ännu inte vunnit på hemmalplan

✅ Chester är det bättre laget i grunden, både i form, offensiv och kvalite.

⚠ Chester har kryssat 4 gånger på bortaplan, Southport har gjort det 4 gånger på hemmaplan.

Speltips: Chester FC

Odds: 2.30

Spelstopp: 16.00

Spelbolag:10bet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.