Så fungerar ATG spelform tillsammans

2019-02-04 11:55

 

Är du ny till hästtrav eller nyligen hört om ATG tillsammans och vill utöka ditt spelområde tillsammans med nära och kära? Då har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer du att få lära dig vad andelsspel är, hur du köper det, skillnader mellan v86 och v75 och allt som ingår inom hästtrav. På slutet kommer du även få ta del av olika tips för hur du kan förbättra dina vinstchanser.

Vad är andelsspel?

Andelsspel är ett större system där man använder sig av ett större system och delar upp det i mindre delar. Vilket i sin tur resulterar i att de spelare som köper sig in i det systemet, de har då en större chans att vinna då de inte spelar ensamma. Som sagt så ökar alltså andelsspel dina chanser till att vinna. Det här går att göras med familj, vänner och till och med kollegor.

Hur köper jag andelsspel?

Att köpa andelsspel på ATG tillsammans med vänner, familj eller kollegor är ganska enkelt. Det första du behöver göra är att bli medlem på ATG, vilket är gratis. Du kommer då bli tilldelad ett användarnamn tillsamman med lösenord på “ATG tillsammans” som du enkelt kan logga in på. Därifrån klickar du in på “hitta lag”, där hittar du flera olika lag. När du hittat det rätta du vill satsa på får du möjligheten att välja mellan v75 och v86. Där ser du priser och deras tidigare resultat. För att sedan köpa en andel måste du nu klicka på det system du vill ha. Här får du en hel del information om spelläggaren, exempelvis: andelspris och ombudsavgift. När du sedan valt är det bara att klicka på “köp v75” eller “köp v86”.

Skillnaden mellan v86 och v75:

V86 är en nyare spelform för hästsporten trav där man då ska gissa vilken av hästarna som kommer först in till mål. V86 är en spelform som är betydligt mindre än de andra sorterna, radpriset på v86 ligger på 0,25 kr och var från början tänkt att endast vara temporär men den var så pass populär att den stannade kvar helt. V86 har även åtta lopp att satsa på med mellan åtta till femton hästar. Där kan du även satsa på en eller flera hästar i samma avdelning. Om du gissar rätt på 6, 7 eller 8 hästar vinner du. Vilket är varför v86 heter som det gör, på grund av mängden hästar man måste gissa rätt på för att vinna. Vanligtvis är speldagen för v86 på onsdagar och satsningarna stänger kl 19:00.

V75 är i stort sätt väldigt likt v86, skillnaden är dock att det sker oftast istället på lördagar runt 16:20. Här ligger radpriset istället på 1kr till 50 öre och man vinner om man gissar rätt på 5, 6 eller 7 hästar. Du får även här välja vilka hästar du vill gissa på i de olika eller samma avdelning. Ju fler hästar du väljer desto större blir systemet och högre blir priset. Här fördelas priset mellan de som har fått 7, 6 eller 5 hästar rätt. 40% av potten går till de som gissade 7 hästar rätt, 20% till de som gissat 6 rätt och 40% till de som gissat 5 rätt.

Andelsspel för v75:

På andelsspel för v75 kan man välja mellan billigare andelar från 30 kr till dyrare för 500 kr, alltså finns det för alla olika plånböcker. Varje system har mellan 10 till 25 andelar. Vilket du kan köpa tills 30 minuter innan spelstopp. Det är inte alltid de med högsta priset som vinner.

Andelsspel v86:

V86 är som sagt en nyare spelform för hästtrav med stor potential att leverera stora vinster till sina spelare. Här finns även olika prisklasser för alla plånböcker, allt från 40 kr till 250 kr. Du spelar här tillsammans i lag med nära och kära för att öka dina vinstchanser. Som på v75 har man även här mellan 10 till 24 andelar som du kan köpa 30 minuter innan spelstopp.

Varför välja andelsspel?

Att spela tillsammans gör vinsten mycket roligare då man fira tillsammans. Alla vann tillsammans istället för endast en, alltså inga sura miner för de som förlorade ifall alla spelade enskilt. Att förena sig tillsammans med familj, vänner eller kollegor och spela ATG tillsammans kan föra alla närmare varandra. Exempelvis om du nyligen börjat ett nytt jobb där du inte känner många, vad är då bättre än att samla alla på en kväll och spela tillsammans?

Att spela tillsammans med andra ökar även chanserna för vinst extremt mycket. Är man fler som spelar tillsammans blir oftast den sammanlagda vinsten högre än när du spelar ensam. Tillsammans kan man spela på flera rader med ett större system än vad du skulle ha som ensam spelare. Vilket då i sin tur ökar din chans för att vinna.

Hur ser lagen ut och vad måste man göra?

I ATG tillsammans delas man då in i ett enda stort lag. De här lagen består utav en lagkapten, lagmedlemmar, en spelläggare, en lagkassa och såklart en föranmälan. Lagkaptenen blir den som grundade laget, Rollen är som en stor “admin”-roll och innebär att man helt enkelt styr laget. Lagkaptenen kan även vara den som utses till spelläggare eller lägga lagets spel själv varje omgång.

Lagmedlemmarnas roll är att köpa andelar i systemet och är helt enkelt bara medlemmar i laget. Som gräns kan ett ATG konto vara med i 45st lag. Spellägaren är den som sätter ihop spelet för hela lagets nuvarande omgång och måste utses utav lagets lagkapten som även kan göra ett schema för flera omgångar i förväg.

Lagkassa är lagets gemensamma spelpengar. Så ifall alla pengar som spellägaren uppskattat för systemet inte används kan då de kvarstående delas upp mellan alla lagmedlemmar. Vinsterna delas dock ut automatiskt till varje deltagande ATG konto. Föranmälan är att man kan anmäla sig i förtid till olika omgångar. Du kan då välja mellan en till tio omgångar framåt. Eller så kan du klicka i “tillsvidare” vilket betyder att du är med till du ändrar på inställningen.

Olika sorters lag:

Vanligt lag:

Ett vanligt lag är ett lag som vem som helst kan starta för nöjets skull. Den typen av lag kan högst bestå av 50 medlemmar och är i grunden privat vilket betyder att man måste få en inbjudan för att vara med. Men lagkaptenen kan ändra på den inställning till “öppet” så vem som helst kan gå med genom att söka till det laget ifall de önskar det. Det kan man göra genom att enkelt söka på lagets namn.

Kampanjlag:

Ett kampanjlag är lite annorlunda till ett vanligt, här kan man inte söka sig fram för att bli medlem. Men kampanjlag har ett obegränsat antal medlemmar. Ofta tillhör kampanjlag olika företag.

Ombudslag:

Här är det fysiska ombud som tar hand om dessa lag, alltså ska spellägarna ha stor kunskap inom ATG för v75 och v86. Och därför får de möjligheten att lägga på en avgift för andelspriset. Ombudet får då själv välja priset mellan 2-15% men avgiften får max ligga på 150 kr och i de här lagen går det inte att föranmäla sig.

Tips för hästtrav:

När det kommer till hästtrav kan det alltid vara bra att få lite råd och tips för hur du kan öka dina vinstchanser. När du väljer häst är det viktigt att kolla på dess olika egenskaper. Exempelvis tempot och distans, vissa hästar är bra på långa distanser medan andra är snabbare på kortare. I den här delen bör du ta reda på hästens tidigare resultat och de styrkor den har. Ta även reda på om hästen är snabb på att trava i starten, det är viktigt att själv se med egna ögon hur snabb den är än att bara ta den information du hör av andra. Kolla även upp hur startpositionen för hästen är, är den bra eller dålig? Kommer det påverka hästens presentation? Såklart bör du även kolla upp hästens tidigare resultat och hur snabbt den har sprungit de senaste loppen jämfört med andra hästar. Ta även reda på om din häst är bra i starten av loppet eller mot slutet och om den är i nyklass. Alltså ifall hästen ligger i en lägre klass än de hästar den ska tävla emot. Det är till och med viktigt att ta reda på om hästen ska tävla med ny rustning då det kan påverka hur den presterar.

Olika varningstecken för att hästen kanske inte är den bästa är om den exempelvis har en tendens att galoppera, då bör du vara vaksam. Och ifall hästen brukar komma två eller trea är chansen för etta liten. Vädret och årstid är även en stor faktor till hur din häst presterar under loppet så håll ett öga öppet för det. Om hästen är ett sto finns det risk för att det är brunstigt, vilket händer var fjärde vecka.

Speltips med heta odds.

5Spades: Vi startade denna sida som 5 glada killar som älskade sport och betting. Gruppen på Facebook växte från ett par hundra stycken till flera tusen redan första månaden. Därefter har gruppen växt sakta och idag står vi på över 18 000 medlemmar som vill läsa våra speltips och rekar.

Nu är vi flera stycken som delar våra dagliga speltips och är alltid öppen för om du eller någon du känner vill komma in i gemenskapen och dela din kunskap med oss andra. Samtliga rekare har en bokföring på sina spel så det ska underlätta för er läsare att se hur det gått för varje individ som man vill följa framöver. Vi har mest rekar på de stora sporterna som fotboll, ishockey och basket men kompletterar det även med bl.a tennis, trav och bandy.

Här på våran hemsida finner du våra speltips, och söker du nytt spelbolag eller hjälp med bonusar så hjälper vi gärna till att rekommendera något bolag efter våra egna favoriter.

Vi strävar alltid efter disciplinerat spelande och behöver ni hjälp med erat spelande så finns flera stödcenter att ta hjälp av om det gått för långt.

Kontakta oss gärna vid frågor gällande vad som helst så svarar vi i mån av tid. Må spelen gå er väg och välkommen in till våran community på Facebook där vi arangerar tävlingar och annat skoj med jämna mellanrum.

Här: https://www.facebook.com/groups/5spades/

Vi ses där !

Copyright © 2019 5Spades