NFL Gameday Start 19:00 10/12

Äntligen dags för lite mer NFL! Surt var det förra matchen när Saints RB Kamara fick en hjärnskakning i första driven och det slutade med att vi föll på en interception i slutet. Men ikväll tar vi nya tag och jag har kollat på flera matcher. Vi börjar med dem som börjar kl 19:00. Jag har tyvärr ganska ont om tiden så jag kommer vara tvungen att korta ner mina motiveringar lite men jag hoppas att det går bra ändå. Jag spelar samtliga av mina spel som singlar.

Buffalo Bills vs Indianapolis Colts

Buffalo har haft en spännande resa när vi kollar in deras QB situation. Tidigare i säsongen blev deras starting QB Tyrod Taylor bänkad till förmån för Nathan Peterman. Taylor skadade knät senats i matchen mot Patriots och har inte tränat en enda full träning den här veckan. Enligt Buffalo så är detta ett Game time beslut om vem det är som startar matchen ikväll men det mesta lutar åt att det blir Peterman. Peterman kastade fem interceptions mot Chargers i den matchen som han startade och nu senast i matchen mot Patriots så hamnade han på en så låg QB rating som 49,3. Nu är inte Indianapolis försvar direkt jämförbart med varken Chargers eller Patriots men det är inte heller ett dåligt försvar. Om Bills ska vinna den här matchen så kommer dem behöva förlita sig på sin RB Le’sean Mccoy. Indianapolis har dock inte släppt mer än 100 rushing yards de fem senaste matcherna. Så av dessa två anledningar, att Colts kommer ha en betydligt säkrare och mer rutinerad QB samt att dom ligger på en trettondeplats i rushing defense enligt DVOA så tar jag gärna 3,5 poäng upp på Colts här!

Cleveland Browns vs Green Bay Packers

Cleveland är NFLs absolut sämsta lag med 12 förluster av 12 möjliga. Att linan ändå ligger så lågt tror jag beror på att Cleveland har sett en ljuspunkt i WR Josh Gordon som är tillbaka efter två års avstängning för doping, samt att Green Bay saknar sin top CB. Men 2,5 poäng är en alldeles för låg lina att ge ett Green Bay som har sett stabilare resultat av back up QB Brett Hundley för varje vecka som gått. Jag vill se att Green Bay spelar korta passar och med Green Bays springspel så tror jag att Hundley kommer få den tid han behöver för att förvalta bollen på ett säkert sätt. Senast mot Tampa Bay så fick han även fart på benen och Clevelands pass rush har inte varit lika farligt utan Jamie Collins.

San Francisco 49ers vs Houston Texans

Detta är ännu en match med en låg lina. San Francisco startade sin nya rekrytering Jimmy Garoppolo.  Förra veckan och han satt upp inte färre än fem drives som ledde till poäng och nästan 400 yards i offense totalt. Garoppolo kommer senast från New England där han under flera års tid suttit bakom Tom Brady. Han har endast startat ett fåtal matcher där men som han också har vunnit. Han är utan tvekan en riktigt bra QB, kanske även San Franciscos nya franchise QB. Men efter den här säsongen är slut så skulle New England inte ha råd att behålla både Brady och Garoppolo och därför blev han tradead till San Francisco. San Francisco hade redan ett stabilt springspel med Carlos Hyde och jag tror att de kan få fart på anfallet och vinna den här matchen. Även deras försvar har spelat bättre de senaste veckorna och mot ett Texans som är lett av Tom Savage så kommer vi nog få se ytterligare en stabil prestation. Texans har förlorat fem av sex matcher med Tom Savage som QB och även fast Texans försvar är stabilt så kommer det att bli tröttsamt att spela långa drives mot San Franciscos anfall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.