Basket Speltips 9/10: Atenas – Instituto de Cordoba

Godkväll basketfans! Gårdagens speltips på Neptunas satt klockrent och skönt att man börjar hitta formen inför kommande NBA säsong. Måndagar är i regel en seg dag när det gäller basket men inatt har jag hittat ett riktigt guldkorn. Matchen är mellan Atenas och Instituto de Cordobas. Haka på!

Atenas – Instituto

Atenas har hittills spelat 4 matcher i Torneo super 20 med 2 vinster och 2 förluster. Instituto har bara spelat 2 matcher i turneringen då man även deltar i south american League. Dock har man god form och har vunnit de 2 matcherna man spelat i turneringen hittills. Båda lagen har fått vila sen den 5e och inför detta derby kommer man alltså utvilade och med fullt fokus. Vad som är väldigt intressant här är att Instituto vunnit de 8 senaste mötena mellan lagen och även de 4 senaste gångerna man spelat på bortaplan mot Atenas. Sett till form och inbördes statistik så investerar jag 8 units här på Instituto -1,5 poäng till finfina 1,83x smeten.

4 vinster på lagets 5 senaste matcher och en knapp förlust senast mot Franca på bortaplan vittnar om god form för Instituto. Atenas har däremot bara 2 vinster på lagets 5 senaste matcher och grus i maskineriet. Med poängskillnad i cupen med 272 gjorda men 299 insläppta och där Instituto har 166 gjorda och bara 140 insläppta på hälften så många matcher spelade så tror jag hårt på en vinst för gästerna här. Lycka till vid rygg.

✅ Instituto har god form med 4 vinster på lagets 5 senaste matcher

✅ Gästerna har vunnit de 8 senaste mötena inbördes

✅ Derby så motivationen är på topp

⚠️ Lillebror ska gå upp mot storebror

Speltips: Instituto de Cordoba -1,5 poäng @1,83

Units: 8

Spelstopp: 02:30

Liga: Torneo super 20 (Argentina)

Spelbolag: 10Bet, 100% bonus upp till 2000kr här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.